IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
17:28 | 22 април 2018
Обновен: 03:18 | 25 април 2024

Как да върнем българите у нас

Ангел Игнатов от Българския кариерен форум

По материала работи: Слав Велев
Как да върнем българите у нас

В последните години се засилва броят на българите, които се връщат или се замислят дали да се върнат у нас. Това коментира Ангел Игнатов от Българския кариерен форум в предаването Клуб Investor с водещ Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria. Организацията провежда по две издания годишно на форума - едно във Великобритания и едно в Германия. Целта е български компании от различни сектори - ИТ, банки, финансови институции, НПО, производство, хранителни стоки, потребителски стоки и други, да се срещнат с български студенти и млади специалисти в чужбина и да им представят възможностите за реализация в нашата страна. "Правим форума от 6 години и според нас е успешен, защото хората започват да се замислят все повече и повече дали да се върнат. След като завършат, студентите ще знаят, че българският бизнес може да им предложи нещо адекватно", коментира Игнатов.

 

По думите му от мрежата на Българския кариерен форум всяка година между 20 и 30 души минимум се прибират в България, като започват да работят постоянно или започват да летен стаж.Игнатов посочи, че за последните 6 години очакванията между младежите и бизнеса все повече се приближават. "Хората, които идват на изложенията, осъзнават, че едно от хубавите предимства на бизнеса в България е, че възможностите за развитие са много по-гъвкави и кариерното развитие може да се случи много по-бързо, докато, ако работиш в голяма компания в Западна Европа, шансът да стоиш на едно ниво по-дълго време е по-голям", каза още той. 

bloombergtv.bg

Четете още: От 5 до 15 години затвор чакат фена, ранил полицайка

Коментари

Новини Варна