IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
13:22 | 10 септември 2018
Обновен: 00:01 | 25 април 2024

Премиерът обяви наследниците на тримата министри, подали оставки

Оставките на регионалния, транспортния и вътрешния министър ще бъдат внесени в НС в четвъртък

По материала работи: Слав Велев
Премиерът обяви наследниците на тримата министри, подали оставки

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Управляващите се разбраха за оставките на подалите оставки трима министри. В четвъртък внасяме трите оставки в парламента, политическата отговорност трябва да се понесе. Това каза премиерът Бойко Борисов на брифинг след коалиционния съвет между ГЕРБ и Обединени патриоти в Министерски съвет. Борисов добави, че се радва, че и тримата министри са получили добри оценки за работата си, съобщава Нова телевизия.

 

Премиерът съобщи и имената на предложените лица, които ще наследят на постовете тримата министри, подали оставка заради фаталната катастрофа край Своге, взела живота на 17 души."За да не се спекулира с имена, ще ви кажа за кандидатите, върху които сме се спрели - за Министерството на транспорта - досегашния заместник-министър на икономиката Александър Манолев, за министър на вътрешните работи - главния секретар Младен Маринов и за министър на регионалното министерство - Петя Аврамова, която сега е депутат и бивш зам.-кмет на Враца", каза още той. "Аз съм поел ангажимент да събираме коалиционния съвет при всички важни теми. Надявам се спекулациите да спрат", добави още Борисов.Премиерът добави, че има мнозинство и трите оставки да бъдат подкрепени.Той допълни, че не може да се каже, че министрите в оставка имат вина за трагичния инцидент в Своге, но няма как да се направят, че нищо не се е случило."Колкото и да е широка фразата политическа отговорност - тя трябва да се понесе", каза още той.

 

До рокадите в правителството се стигна след тежката катастрофа с автобус край Своге, която отне живота на 17 души. След трагедията премиерът поиска министрите на вътрешните работи, на транспорта и регионалното развитие да поемат отговорност и да се разделят с постовете си. Така тримата министри – на регионалното развитие Николай Нанков, на вътрешните работи Валентин Радев и на транспорта Ивайло Московски, подадоха оставки.

investor.bg

Четете още: Качват в Търговския регистър собствениците на офшорки

Коментари

Новини Варна