Бивши служители на БДЖ прeдупреждават за пропуски при охраната на имущество
Кражбите застрашават движението на влаковете, заяви Петър Бръснаров
Публикувана: 12 Sep 2018 | 13:17

Видеозапис със скрита камера разкрива тревожни детайли от случващото се в БДЖ. Във въпросното видео инспекторът по вътрешна сигурност в предприятието Евгени Димитров споделя информация за кражби на кабели в особено големи размери, за слабата охрана вагонните депа и липсата на видеонаблюдение. По думите на Димитров от записа ръководството на БДЖ не сезира прокуратурата и органите, за да избегне обвинение в безстопанственост.

 

Автор на скандалното видео е Петър Бръснаров, който е бивш служител на БДЖ и е бил освободен преди няколко месеца. Той обясни пред Bulgaria ON AIR, че кражбите от столичното вагонно депо в "Надежда" по думите на колегата му са на стойност 300 хиляди лева.

 

Кражбите застрашават движението на влаковете, обясни Бръснаров.

 

Християн Кръстев, който е бивш директор на БДЖ, добави, че има големи пропуски. Първият проблем по думите му е закриването на транспортна полиция, вторият е липсата на въоръжена охрана.

 

Камерите за видеонаблюдение по думите му са с ниско качество. Системата, която трябва да обработва данните, според него също не работи. Охранителите според него са възрастни и без оръжие.

 

Кръстев предположи, че кражбите са на много по-висока стойност в различните депа. Говорим за милиони само на територията на София, твърди той.

 

Investor.bg

 

Четете още:  

Коментари ( 0 )