IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
19:15 | 18 ноември 2018
Обновен: 03:50 | 17 март 2024

Полицията за протеста: Без тежки инциденти, но има задържани

В момента продължават протестите във Велико Търново и Бургас

По материала работи: Деян Михайлов
Полицията за протеста: Без тежки инциденти, но има задържани

Към настоящия момент няма сериозни инциденти на протестите в страната, но има задържани лица, обяви директорът на Главна дирекция "Национална полиция" гл. комисар Христо Терзийски по време на брифинг в столицата.
"Към настоящия момент продължават протестите във Велико Търново, Бургас, Каварна. Нямаме сериозни инциденти, не са допуснати сериозни нарушавания на обществения ред. На някои пътни участъци и магистрали бяха допуснати съвсем кратковременни запушвания на пътните артерии, но след преговори с протестиращите те бяха освободени", посочи Терзийски.
По думите му най-дълго запушване на пътя е било осъществено в района на ГКПП "Кулата". След предприемане на съответните полицейски действия, беше освободен пътят“, каза гл. комисар Терзийски, цитиран от "Фокус".

По думите му продължават протестите и към този час, но с много по-нисък интензитет.

"Към настоящия момент има задържани 4-5 лица. Най-сериозният е в СДВР", каза още директорът на ГД "Национална полиция".

Става въпрос за дрифтиране по време на протеста, за което е задържан 20-годишен младеж, образувано е бързо полицейско производство за хулиганство. Директорът на СДВР ст. комисар Ивайло Иванов уточни, че заради действията на младия мъж е имало реална опасност да бъдат наранени случайно граждани и полицаи. Лицето е 98-ти набор, младо момче, криминално проявен. Образувано е бързо полицейско производство за хулиганство, обясни ст. комисар Иванов.

На въпрос дали тази вечер ще бъде блокирана магистрала "Люлин", комисар Христо Терзийски уточни, че е имало две групи граждани от Перник. "Бяха на пл. "Кн. Александър I Батенберг" около 50-60 човека, които имат намерение да направят протестни действия в района на пътен възел “Драгичево“, но ние имаме достатъчно сили, така че да не допуснем запушването. В момента е доста сериозен трафикът от провинцията към София“, допълни още гл. комисар Терзийски.

Протестът в столицата продължи близо 3 часа. Междувременно за поредна вечер пред Министерския съвет се събраха и майки на деца с увреждания. Както е известно, те обявиха, че ще продължат протестните си действия, макар и без да блокират пътища, до приемането на оставката на Валери Симеонов.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна