IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Избрано
14:42 | 21 юни 2019
Обновен: 12:05 | 15 април 2024

Само за седмица 24 души загинаха на пътищата у нас

Причините известни – висока скорост, неспазване на правилата

По материала работи: Пламен Янков
Само за седмица 24 души загинаха на пътищата у нас

Снимка: Пламен Гутинов, архив
 

24 души са загинали при катастрофи у нас за последната седмица. Това съобщи по БНР комисар Росен Рапчев, началник на Пътна полиция. Той разказа и кои са най-честите причини за катастрофи у нас.


"Основните причини, това са несъобразената и превишена скорост, както и отнемането на предимство. Също така, немаловажни са тези уязвими участници в движението - пешеходците, велосипедистите и мотористите. Имаме трима загинали за този период мотористи, които са се сблъскали с моторно-превозно средство. Двама велосипедисти са загубили живота си, движейки се извън пътищата, извън населените места, особено в тъмната част, без да са осигурили своята видимост. Знаете, че велосипедистите в тъмната част на нощта трябва да се движат със светлоотразителни елементи по тях", каза той.


Апелираме към всички граждани да се движат наистина с повишено внимание, да не изпреварват на места, където е забранено, допълни Рапчев.


Заради статистиката МВР започна операция за контрол в цялата страна, допълни Рапчев:


"Тези причини доведоха до стартирането на по-засилени проверки от страна на Пътна полиция. Всички възможни технически средства за контрол на скоростта използваме и ги натоварваме възможно най-много".


Четете още: Загиналите на "Тракия" - семейство от Пловдив

 

Коментари

Новини Варна