IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Икономика
13:57 | 14 октомври 2016
Обновен: 04:13 | 7 април 2024

Над 60 фирми се включиха в първото за морската столица „Варна ЕКСПО – строителство, екстериор, интериор“

Изложението се провежда в ДКС – Варна от 14ти до 16ти октомври

По материала работи: Борис Проданов
Над 60 фирми се включиха в първото за морската столица „Варна ЕКСПО – строителство, екстериор, интериор“

След 5-годишно прекъсване ДКС – Варна  събра на едно място бизнеса в лицето на малки и средни предприятия, дошли да представят своята продукция по време на организираното тридневно изложение.
 

Пейчо Пейчев – зам. кмет на община Варна приветства откриването и благодари на инициаторите и организаторите за осъществяването на идеята. Това е една работеща форма на разпространение, доказала своята ефективност и начин за рекламиране на бизнеса, за завоюване на нови територии и придобиване на интернационализация, допълни той и добави, че това е една прекрасна възможност за развитието на бизнеса в нашия град.
 

Освен фирмите взели участие в изложението имаме и представители на два университета – ВСУ и ИУ, като се надяваме по този начин да стопим съществуващата празнина между университетите и бизнеса, заяви Николай Петканов - регионален мениджър за Варна на Агенция за насърчаване на малките и средни предприятия, и допълни, че  идеята на форума не е толкова да се доведат крайни клиенти, колкото фирмите да се запознаят помежду си, да се пребори конкуренцията и да се подтикнат онези от тях, които се занимават със сходен бизнес да обменят идеи, защото това е една от предпоставките за успех. 
 

Подобни изложения са от полза за фирми, които не се страхуват от растеж и търсят начин да разширят своя обхват на дейност, каза още Николай Петканов и подчерта, че бизнесът се нуждае преди всичко от кадри, защото липсата им е основен проблем във всяка една от сферите.  Насърчаваме представители на малкия и средния бизнес да участват и в международни изложения, продължи той, като за целта поемаме 80% от цената за наемната площ. Това е изключителна възможност за създаване на интернационални контакти. А ако фирмата се представи добре и успее да привлече клиенти отвън, ние сме успели, добави регионалният мениджър.

 

Като домакин на изложението да предостави безплатно рекламно пространство за период от една година обеща изпълнителния директор на ДКС – Минко Христов на всички фирми, които са взели участие. 

 

Мариана Стойкова

 

Четете още Академията „Иновация в действие“ събира над 100 млади иноватори и утвърдени професионалисти

 

 

Коментари

Новини Варна