IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
10:50 | 16 август 2017
Обновен: 07:34 | 21 април 2024

Сертификат и за продукти без палмово масло

Документ ще гарантира, че в продуктите няма такова

По материала работи: Юлиян Атанасов
Сертификат и за продукти без палмово масло

Нова сертификационна програма ще гарантира, че в продуктите със съответния сертификат няма палмово масло. Програмата е със съкращението POFCAP – Palm OIl Free Certification Accreditation Programme, и вече е одобрена от регулаторните органи в Австралия и Обединеното кралство. Предстои да бъде въведена и в още 14 страни заради нарастващото търсене от страна на потребителите на продукти, в чиито състав не присъства палмовото масло и все по-голямото желание за прозрачност за състава на продуктите.

 

Сертификат ще получават само компаниите, за чиито производство 100% може да се докаже, че е свободно от палмова мазнина. И още нещо – ще се сертифицира само даден продукт на марката, а не направо цялата компания, тъй като има компании, които произвеждат както продукти без палмова мазнина, така и такива с нея. Системата ще функционира по подобие на вече добре познати сертификати като био, веган, без жестокост към животните, справедлива търговия и т.н.

 

http://agrozona.bg

Четете още: Гърци изкупуват ловните ни кучета

Коментари

Новини Варна