IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
16:57 | 10 януари 2018
Обновен: 07:17 | 28 март 2024

Коли във Варна осъмват със стикери за вдигане с паяк

Продължава акцията за освобождаване на града от трошките

По материала работи: Борис Проданов
Коли във Варна осъмват със стикери за вдигане с паяк

Продължава акцията по разчистване на излезли от употреба моторни превозни средства от улици и паркинги във Варна. Според Наредбата за управление на отпадъците залепването на стикер-предписание за предстоящо извозване на автомобила е първата стъпка за освобождаване на паркомястото.

 

Собственици на трошки от Центъра и Чайка могат да видят на интернет-страницата на общината кои коли са определени за извозване с паяк, ако в срок от 14 дни не бъдат преместени от стопаните си. Известията са публикувани на 9 януари т.г. и времето за безгрижен престой на излезлите употреба возила изтича. Според един от документите става въпрос за зелени „Фиат“ и „Фолксваген голф“, съответно на ул. „Хаджи Димитър“ и в жк. „Чайка“.

 

Ако срокът не бъде спазен, „паякът“ ще извози трошката на паркинга под Аспарухов мост, където престоят е до 3 месеца. В това време срещу заплащане гордите й притежатели могат да си ги приберат от общината, но вече на частен терен, или просто да ги предадат за скрап.

 

В противен случай от общината ще предадат излязлото от употреба возило за рециклиране на лицензиран оператор.

 

Още по темата: Вдигат още 109 трошки от улиците на Варна

Коментари

Новини Варна