IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Икономика
13:54 | 13 юни 2018
Обновен: 21:12 | 11 април 2024

Над 2,5 млн. лв. е наличният капитал на „Пазари“ ЕАД – Варна

Дружеството има готовност да инвестира 1,5 млн.лв. за изграждане на нови пазарни площадки

По материала работи: Борис Проданов
Над 2,5 млн. лв. е наличният капитал на „Пазари“ ЕАД – Варна

Три пазара са били закрити през 2017 г. във връзка с големите инфраструктурни проекти на града - на ул.„Роза“, в „Аспарухово“ и на автогарата. Въпреки това „Пазари“ - Варна отчете печалба за изминалата година и финансова стабилност, стана ясно на ПК „Собственост и стопанство“ към местния парламент.

 

Счетоводно намалялата печалба се дължи основно на, закритите пазари, павилионите, които е трябвало да бъдат доамортизирани, натрупани през предходни години несъбираеми вземания, както и намаляването на приходите, вследствие на премахнатите три пазарни площадки.

 

„С подобряване събираемостта на вземанията завършихме 2017 г. с 2,6 млн. лв., при 1,4 млн. лв. за 2015 г. За две години дружеството е увеличило наличните си средства с 1,2 млн. лв.“, заяви Недко Радев - Изпълнителен директор на Пазари ЕАД.

 

Преди време са се правили споразумения за разсрочване  с наемателите и после никой не ги е следял. Така се е стигнало до натрупване на вземания от порядъка на 15-20 хил. лв. на човек несъбрани наеми. „Сега наш екип се събира поне два пъти в месеца и стриктно следи кой плаща и кой – не. Ако се установят забавени вземания, мерки се предприемат веднага. Няма натрупване на неплатени наеми“, каза Радев, като изтъкна, че дружеството е готово да инвестира 1,5 млн.лв. в нови пазарни площадки.

 

Надяваме се да получим нови площи, за да изградим в близко бъдеще нови пазари на територията на града, добави той.

 

Мариана Стойкова

Коментари

Новини Варна