IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Икономика
13:20 | 19 юли 2018
Обновен: 00:49 | 10 април 2024

За 2 седмици данъчните във Варна са затворили временно 15 обекта

Установените нарушения са 86, като 70 от тях са открита разлика в касовата наличност

По материала работи: Борис Проданов
За 2 седмици данъчните във Варна са затворили временно 15 обекта

За две седмици данъчните инспектори във Варна са издали заповеди за запечатване на 15 обекта по Северното Черноморие за различен период от време, съобщиха от пресслужбата на НАП в крайморския град.

 

Сред затворените обекти е и заведение за бързо хранене в центъра на морската столица, където при физическо наблюдение „тайните клиенти“ от НАП са установили, че не на всички клиенти се издават фискални бонове. Заведението е запечатано за срок от 7 дни. При осъществения контрол данъчните откриват още, че механа в с. Шкорпиловци осъществява дейността си без наличието на касов апарат.  Механата е запечатана и предстои на търговеца да бъде наложена парична глоба, чийто размер може да достигне до 10 000 лв.

 

Под постоянно наблюдение на служителите от „Фискален контрол“ са превозните средства, които зареждат със стока курортните комплекси по Северното Черноморие, като са изградени 6 контролно-пропускателни пункта.

 

Броят на извършените проверки през юли достига близо 1200. Установените нарушения са 86, като 70 от тях са открита разлика в касовата наличност и отразеното на фискалните устройства.

 

Под постоянното наблюдение на данъчните са и превозните средства, които зареждат курортните комплекси по Северното Черноморие. От началото на юли са проверени над 3000 коли, като е проследено движението на рискови стоки, включително алкохол и цигари, на стойност над 2,5 млн. лв.

 

От 1 юли инспекторите от „Фискален контрол“ към териториалната дирекция на НАП, подкрепени от колеги от вътрешността на страната извършват масирани проверки по Северното Черноморие. Основна цел на проверките е устойчива промяна към доброволно спазване на данъчното законодателство от търговците и реално отчитане на оборотите по северното крайбрежие. Засиленият целогодишен контрол през последните години, постоянните срещи и партньорските отношения с работещите в туристическия бранш и съвместната работа с местната власт, доведе до значително увеличение на търговците по Северното Черноморие, спазващи доброволно данъчните и осигурителни закони, отчитат от НАП – Варна.

 

Още по темата: НАП – Варна, запечата ресторанти и магазин

Коментари

Новини Варна