IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Икономика
17:41 | 1 септември 2018
Обновен: 12:30 | 23 април 2024

Строителните дейности по инфраструктурните проекти във Варна ще бъдат готови в срок

Това коментира министър-председателят Бойко Борисов

По материала работи: Пламен Янков
Строителните дейности по инфраструктурните проекти във Варна ще бъдат готови в срок

Строителните дейности по инфраструктурните проекти във Варна ще бъдат завършени в срок. Това коментира министър-председателят Бойко Борисов. Заедно с кмета на града Иван Портних премиерът провери работата на бул. "Сливница" и ремонтните дейности на бул. „Васил Левски“.

 

До ноември ще стане готов, за да може целите квартали там да се движат. Добре работят. Надявам се контролните органи да следят. Нямам лаборатория в себе си да замервам. От нас зависи да имаме политическа воля, да сме дали възможност тези булеварди да станат, заяви премиерът Борисов в морската столица. 

 

Той инспектира и строителните работи на бул. „Васил Левски“, който е най-големият инфраструктурен проект в града. За изграждането на новото трасе от ул. „Подвис“ до ул. „Девня“ правителството отпусна 80,5 млн. лв. Борисов коментира, че ще бъде осъществяван контрол върху работата, за да могат дейностите да приключат в срок.

 

След последния път като им се накарах мисля, че доста по-активно работят вече. От това което са свършили и така ще продължим да ги наблюдаваме, за да може да се включат в срокове, каза още Борисов във Варна.

 

 

 

След завършването на булеварда ефектът ще бъде облекчаване на движението в града, намаляване на задръстванията, извеждане на трафика извън централната градска зона, както и бърза връзка от летището към курортите.

 

Емил Дамянов

Коментари

Новини Варна