IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Икономика
14:39 | 13 ноември 2018
Обновен: 15:43 | 16 април 2024

Шофьорите на таксита излязоха на протест и пред община Варна

Извадиха плакати с исканията си, срещнаха се с председателя на местния парламент

По материала работи: Борис Проданов
Шофьорите на таксита излязоха на протест и пред община Варна

Шофьори на таксиметрови автомобили отново протестираха, този път пред община Варна. Бяха без жълтите си автомобили, а отново в основата на недоволството е Независимия транспортен синдикат "Авто`94" с председател Димчо Иванов.

 

Около стотина водачи настояват за увеличаване на тарифите в града.  Искат от 75 ст./км (дневна) минималната ставка да стане на 1 лв./км и от 85 ст./км на 1,20 лв./км (нощна). Общинският съвет на Варна е определил и максимална дневна тарифа за услугата от 2 лв./км, както и 3 лв./км през нощта.

Протестиращите имаха плакати с исканията си, с които призовават за разрешаване на проблемите със стоянките в обхвата на „Синята зона“, за промяна на цените на услугата, за намаляване на алтернативния годишен данък, който сега е 690 лв. Готови са да отказват поръчки и да се включат в гражданските протести в морската столица. Недоволството ще продължи до разрешаване на проблемите в бранша.

 

От протестиращите беше излъчена делегация, която се срещна с председателя на местния парламент Тодор Балабанов.

Снимки Пламен Гутинов

 

Още по темата: Таксиметровите шофьори във Варна спират протестите

Коментари

Новини Варна