Индексът на страха е нараснал с 67% в последното тримесечие
На какво се дължат финансовите корекции при технологичните компании, след като индексът на страха е нараснал с 67% в последното тримесечие в коментара на Бандилов
Публикувана: 18 Nov 2018 | 15:52
Снимка: Bitnovosti

"Есента започна с разпродажби. Те са продиктувани от няколко условия: Това е вторият на-дълъг ръст на период на бичи пазар след 2018 г., което в края на тая фаза започва да притеснява инвеститорите. Второто условие е стартиралото в САЩ повишение на лихвите, наблюдаваме една подобряваща се икономика, но при изключително затегнат пазар на труда. Третата причина за волатилността и изнервеността на инвеститорите са прословутите търговски войни. Те няма как да не предизвикат ръст на цените на суровините и при затягащ се пазар на труда, това ще го оскъпи допълнително. Ще се повишат разходите за суровини на продуктите и разходите им за труд. Всичко това ще се отрази на цената на акциите и това притеснява инвеститорите". Това каза в обзора си Павел Бандилов, финансов анализатор, изпълнителен директор на БПД индустриален фонд АДСИЦ , в предаването "Клуб Investor" с водещ Ивайло Лаков. 

 

"Това, което прави впечатление на зрителите, които следят внимателно пазара, е по-силната корекция, която при някои граничи с мечи пазар, а за мечи пазар говорим, когато 20% от цената на акцията се изгубят от върха й, при някои компании вече наблюдаваме нещо подобно. При Facebook ако отстраним върховете ще видим, че отдавна сме влезли в тая графа. При Amazon има подобно пропадани е напоследък пазарът се вторачи в случващото се при Apple".

 

Bloombergtv.bg

 

Четете още:

 

Идеята за декарбонизацията на Европа до 2050 г. е само мечта

 

Apple има резервен план при понижаването на продажбите

 

ЕС затяга правилата за чуждестранни инвестиции
 

Още от: Икономика

Коментари ( 0 )