IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Икономика
13:47 | 27 ноември 2018
Обновен: 23:10 | 21 април 2024

Близо 100 фирми се представят в тур-експо „Дестинация Варна“

Изложението за туризъм отваря врати утре в Двореца на културата и спорта

По материала работи: Борис Проданов
Близо 100 фирми се представят в тур-експо „Дестинация Варна“

В морската столица демонстрират най-новите свръх технологии в туризма в тридневната програма на тур-експо „Дестинация Варна“.

 

„Откриваме на 28 ноември, в сряда, в 10 ч. в зали „Младост“ на Двореца на културата и спорта. В следващите 3 дни входът е напълно свободен. Имаме много нови участници, чуждестранно присъствие от италианска компания за оборудване на хотели и ресторанти. Над 63 фирми се представят с щандове, партньори имат и друго рекламно присъствие, както и в конферентната част, със семинари и уъркшопове. С тях броят е 100. „Иновации, технологии и новия дигитален свят на туризма“ – това е голямата тема, под която ще се проведе изложението. Очакват ни интересни теми и динамична програма “, каза в сутрешния блок на тв „Черно море“ Дорет Димитрова – управител на една от водещите агенции за маркетингови комуникации.

 

„Живеем в дигитален, съвременен и технологичен свят. И трябва да се адаптираме към него. Туризмът не прави изключение. Нашето изложение е насочено към тази област. Да бъдем модерни, да покажем най-новото. Подготвили сме много изненади. Встрани сме от стандартните изложения с висящи от таваните винили и раздаване на брошури. При нас е по-обрано: LED екрани ще излъчват всичко наживо, много демонстрациони симулации. Ще е интересно за варненската публика. Колеги от цялата страна идват във Варна за изложението и технологиите“, добави и Павлин Косев – председател на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите.

 

Дорет Димитрова и Павлин Косев са организатори на тур-експо „Дестинация Варна“.

 

„Първоначално концепцията ни беше да насочим изложението към бизнеса. Впоследствие предвид профила на участниците установихме, че ще е интересно за всеки варненец. Ще има оферти на туристически компании, агенции, хотелски комплекси – предвид новогодишните празници и записване за летен сезон 2019“, разкри още Дорет Димитрова.

 

Тя сподели, че още миналата година изложението е било интересно за варненци.

 

„Освен, че сме насочени към туризма като цяло, голяма част от презентациите могат да бъдат полезни за всеки бизнес. Принципите са едни и същи. Да заповядат всички, които имат възможност. В сайта и фейсбук страницата ни има програма. Без типични академични лектори, а с казуси, примери, снимки. От варненските хотели и бизнес. Искаме да се говори на практичен език“, категоричен е и Павлин Косев.

 

Догодина Варна е европейски град на спорта и според Павлин Косев изложението е много важно за община Варна да демонстрира събитията през 2019-а, за да могат хотели и ресторанти да се фокусира към събитията.

 

Сред очакваните ефекти от тур-експо „Дестинация Варна“ е привличането на бизнес от вътрешността на страната. Около 80% от участниците в изложението са фирми извън Варна. Както и привличането на посетители в трите дни, за да се превърне в съпътстващ елемент на туризма в морската столица. С анкета за удовлетвореност ще се начертаят параметрите за тур-експо „Дестинация Варна“ през 2019 г.

 

Иван Барбов

Борис Проданов

 

Цялото интервю: "Щрихи от утрото" (27.11.2018) - Във Варна демонстрират най-новите свръх технологии в туризма

Коментари

Новини Варна