110-годишнината на курорта Св. Св. Константин и Елена честват и в Русия
В Москва представят традициите на курорта в гроздолечението, морелечението и възможностите му като целогодишна СПА, Уелнес и Кулинарна дестинация
Публикувана: 3 Dec 2018 | 11:58

110 годишнината на първия български морски курорт Св. Св. Константин и Елена ще бъде чествана и в Русия. Днес от 18,30 ч. в Български културен институт в Москва ще бъде направена презентация на курорта - дългогодишните му традиции в гроздолечението, морелечението, климатолечението, съвременният комплекс с новите хотели и СПА центрове, лечебните свойства на минералните води, условията за ваканция, спорт, рехабилитация, грижи за здравето, възможностите за културен и кулинарен туризъм. Като продължение на празниците на гроздолечението и виното, които са част от съпътстващата програма за годишнината, гостите на събитието в Русия ще дегустират  селекция български вина.

 

Осигурена е и томбола с награди - лечебни програми с минерална вода, СПА ваканции и терапии, юбилейни книги, сувенири от термалния комплекс в курорта. Ще бъде представена и пътуващата фотографска експозиция „110 години Св. Св. Константин и Елена – морска и СПА дестинация“, като Москва е третият град-домакин, след успешното гостуване на фотографиите в Берлин и Прага. Изложбата проследява повече от вековното развитие на курорта с десетки черно-бели и цветни архивни фотоси и  рисунки.

 

Представя възможност зрителят да се запознае с историята, културата, традициите и настоящето на курорта, да се докосне до живописното му крайбрежие. В Москва събитието се осъществява със съдействие на Община Варна, Националното представителство по туризъм на Република България в Руската Федерация, Български Културен Институт – Москва и туристическа агенция „Солвекс“.

 

Още по темата: Св. Св. Константин и Елена отбеляза своята 110-годишнина

Още от: Икономика

Коментари ( 0 )