IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Икономика
11:39 | 5 декември 2019
Обновен: 16:58 | 21 март 2024

Петима стажант–юристи започнаха стаж в Окръжен съд - Варна

Те подписаха актове по встъпване, след което председателят на съда, съдия Марин Маринов официално им връчи стажантските книжки

По материала работи: Пламен Янков
Петима стажант–юристи започнаха стаж в Окръжен съд - Варна


Петима млади юристи, завършили специалност "Право" започват през декември задължителния си стаж в Окръжен съд – Варна. Те подписаха актове по встъпване, след което председателят на съда, съдия Марин Маринов официално им връчи стажантските книжки.


В продължение на половин година съдебните-кандитати ще събират впечатления и практически опит за дейността и организацията в органите на съдебната власт, дейността на адвокатите и нотариусите. Натрупаните знания ще им помогнат в избора на област, в която искат да се развиват.


Някои от тях споделиха, че вече работят като сътрудници в адвокатски кантори, а други че са избрали съдийската професия или интересът им е към гражданското право.


На всеки стажант ще бъде определен съдия-ръководител от състава на Окръжен съд – Варна, който ще има ангажимента да го запознае с работата по граждански, наказателни и търговски дела и ще му възлага изготвянето на проекти за съдебни актове.  


След приключване на стажа през 2020г. стажантите ще трябва да положат изпит, за да придобият юридическа правоспособност.

 

Коментари

Новини Варна