IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Икономика
15:50 | 12 декември 2019
Обновен: 22:50 | 24 април 2024

Експерт: Хотелите със съвременни СПА центрове водят туристи през цялата година

За Нова година има оферти за всеки джоб, каза още проф. Стоян Маринов

По материала работи: Слав Велев
Експерт: Хотелите със съвременни СПА центрове водят туристи  през цялата година

Ключът за привличане на повече туристи към Варна е развитието на СПА и уелнес туризма. Хотелите, които изградиха съвременни СПА центрове, станаха целогодишни, имат  добра целогодишна запълняемост. Това каза проф. Стоян Маринов, член на УС на Варненската туристическа камара, в студиото на сутрешния блок на тв „Черно море“  - „Утро в нашия град“.

 

По думите му те са предпочитани и през четирите сезона от годината, докато тези, които не предлагат тези услуги, не могат да разчитат на гости извън летните месеци.

 

Диапазонът на цените на пакетите за  новогодишните празници тази година е широк. Има различни оферти за всеки джоб, посочи още той, като каза, че всичко е въпрос на търсене и предлагане.

 

Средната  цена  за нощувка в 5-звездните хотели, които имат СПА и уелнес центрове, с включена празнична  вечеря, е около 300 лв., а пакетите са за между 3 и 5 дни. По-евтино ще ни излезе в нискокатегорийните хотели, които предлагат по-ниско качество, припомни проф. Маринов, като уточни, че малко хотели, които  не са целогодишни, отварят специално за новогодишните празници.

 

Програмите за новогодишната нощ и тази година ще бъдат разнообразни, като ще има музикални изпълнители от всички жанрове, както и комици. Помислено е и за родителите на малки деца,  които искат да прекарат спокойно празниците с богати анимационни програми, каза още проф. Маринов. 

 

Експертът коментира  и тенденцията все повече българи да избират съседките ни за празниците, като направи сравнение и на цените. По думите му пътуванията извън граница в близките страни не излизат по-евтино. Той обърна внимание на често използваните трикове в офертите за новогодишните пакети, в които има много доплащания, написани със ситен шрифт. Неговият съвет към съгражданите ни, които искат да посрещнат Нова година е в чужбина, е да бъдат по-внимателни, когато попаднат на атрактивно предложение. Като пример за обичаен подвеждащ трик той даде тридневна оферта за град в Турция на цена от 290 лв., към която обаче не са включени самата новогодишна вечеря, както и плащанията за различни туристически обекти.

 

Има море от оферти за съседни дестинации, цените изглеждат доста привлекателно и са в порядъка на 150-200 лв. на човек, каза той, като посочи, че такива могат да бъдат намерени за Гърция, Македония, Сърбия.

 

ЕЛИСАВЕТА ИЛИЕВА

ИВАН БАРБОВ

 

Повече по темата вижте във видеото:

 

 

Коментари

Новини Варна