IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Избрано
08:25 | 9 януари 2017
Обновен: 08:58 | 18 април 2024

Жълт код за опасно ниски температури е обявен за цялата страна

Ще остане студено с максимални градуси предимно между минус 13° и минус 8°

По материала работи: Слав Велев
Жълт код за опасно ниски температури е обявен за цялата страна

Днес облачността ще е значителна. На места, главно в югозападната половина от страната, ще има слаби превалявания от сняг. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от североизток. Ще остане студено с максимални температури предимно между минус 13° и минус 8°. Това съобщи за "Фокус" дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН)Атмосферното налягане в сутрешните часове е малко по-ниско от средното за месеца.

 

След обяд ще започне бавно да се повишава. Над Черноморието ще бъде облачно, на места с превалявания от слаб сняг. Ще духа умерен североизточен вятър. Ще е студено с максимални температури между минус 12° и минус 7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Температурата на морската вода е 3°. Над планините ще бъде облачно с превалявания от слаб сняг. Ще духа умерен север-североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще около минус 14°, на 2000 метра - минус 19°.

Коментари

Новини Варна