IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Избрано
11:59 | 21 февруари 2017
Обновен: 19:41 | 17 април 2024

Варна е домакин на международно кариерно изложение

Ако сте студент във Варна, знаете английски и имате интерес, може да се включите безплатно

По материала работи: Юлиян Атанасов
Снимки: Ели Маринова

Работодатели от близо 20 компании избират стажанти и работници сред варненските студенти в международно кариерно изложение, насочено към младежите от Варна и региона.  Форумът се провежда за втори път и има за цел да предложи различни възможности за стажантски позиции и постоянни работни места. В рамките на инициативата участие вземат работодатели от България, Германия, Малта, САЩ, Канада, Великобритания, Франция, Италия, Австралия, Норвегия, а областите за професионална реализация и ориентация ще са хотелиерство, бизнес, финанси, администрация и маркетинг, аутсорсинг, IT и човешки ресурси, транспорт, консултантски и банков сектор, туризъм.

 

Изложението се провежда днес и утре (21 и 22 февруари), от 10.00 до 17.00 ч., като през първия ден, някои от работодателите ще направят презентация на компанията, която представляват и ще дадат препоръки относно типа кандидати, които набират. През втория ден, ще се проведат директни интервюта между работодателите и кандидатите. Сред презентаторите са мениджърът на един от най-скъпите голф клубове в САЩ, директор човешки ресурси на австрийска транспортна компания, професионален консултант от Германия, представители на две от най-известните хотелски вериги в света.

 

Кариерното изложение е отворено (безплатно) за всички младежи от Варна и региона, които владеят английски език. Целта на форума е да създаде възможности за диалог между бизнеса, търсещите работа и образованието. Предвидени са още дискусии, демонстрации, казуси – споделят още от ВУМ. „Миналогодишното издание на форума събра над 200 посетители, които имаха възможност да кандидатстват за стажантски и работни позиции в компании от 12 държави в Европа, Азия, Северна Америка и Австралия. Това е една от инициативите ни свързани с осигуряване на предложения за стаж на наши студенти, които идват от над 40 страни, но в същото време отваряме врати и за други младежи във Варна.“ – споделя Петя Петрова, директор на Кариерен център към ВУМ, която заедно с членове на Студентски съвет към висшето училище организира събитието. Ако сте студент във Варна, знаете английски език и се интересувате от работно място или стажантска програма в изброените браншове, може да получите повече информация на телефон 0885 398 663. Кметът на Варна Иван Портних присъства на откриването на изложението и пожела успех на всички  присъстващи около 150 студенти. Протече дискусия, в която младежите задаваха въпроси, свързани с оптимизацията на градската среда, която ще им помогне да участват активно в обществения живот на града и ще се забавляват пълноценно. 

Ели Маринова

Четете още: Ив. Портних: Езиковото обучение на варненските студенти е наш приоритет

Децата на Варна ще празнуват 3 март

Коментари

Новини Варна