IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Избрано
15:59 | 18 ноември 2017
Обновен: 14:51 | 20 април 2024

Сенсей Захари Дамянов доволен от лагера на националите по киокушин във Варна (ВИДЕО+СНИМКИ)

Най-добрите ни състезатели изкараха 2 седмици тежки тренировки преди световните първенства в Япония и Русия

По материала работи: Борис Проданов
Сенсей Захари Дамянов доволен от лагера на националите по киокушин във Варна (ВИДЕО+СНИМКИ)

Във Варна се проведе 2-седмичен лагер на националния отбор на Българската карате киокушин федерация. Старши треньор на елитния тим е сенсей Захари Дамянов – действащ световен шампион в абсолютна категория. Във Варна му помагаха сенсеите Живко Андреев, Христо Христов, Петър Мартинов, както и Станислава Бойчева и Александра Маринова.

Жените и мъжете проведоха финалния етап от подготовката си за световното първенство в Русия (9 – 10 декември) и за откритото първенство на Япония, което е следващия уикенд. Младежите и девойките тренират за участието си в мондиала на киокушин-кан, който също е в Токио в края на следващата седмица. Бойците летят за Страната на изгряващото слънце в сряда.

Сенсей Захари Дамянов коментира за Медийна група „Черно море“, коментира, че стартът на подготовката е бил даден с лагера на мъжете и жените, после към тях се присъединили и юношите.

„Получи се добър лагер, надявам се контузиите да са били колкото се може по-малко. Състезателите натрупаха огромен опит, надявам се успешно да го приложат на предстоящите първенства. Всички тренираха с огромно желание. Не обичам да правя прогнози преди големи първенства, но се надавам на колкото се може повече призови места. От юношите и девойките много бойци набират скорост, надявам се за заемат места при мъжете и жените. Сега ще се тренира няколко дни по клубовете, в сряда заминаваме за Япония. Мъжете и жените за световното в Русия имат още малко време за подготовка“, каза сенсей Захари Дамянов.

Бранч-шефът на БККФ сенсей Николай Рачев беше в петък на лагера на националите във Варна.

„Доволен е от това което видя“, синтезира сенсей Дамянов впечатленията на сенсей Рачев. И припомни, че в откритото първенство на Япония следващия уикенд боевете ще бъдат в абсолютна категория в залата, където той е вдигнал купата за №1 на планетата! При жените ще ни представлява Станислава Бойчева, при мъжете – Йордан Янев и Георги Иванов.

„Мъжете са тежки състезатели – по около 100 кг, което е важно за такъв вид турнир. Надявам се на призови места. На място ще променяме стратегията и тактиката“, категоричен е сенсей Дамянов.

Той изтъкна, че при мъжете и жените Гран при в Япония (през март) и мондиала на IFK в Румъния е била направена сериозна част от подготовката за световното в Русия.

На свой ред Станислава Бойчева – един от най-опитните ни състезатели и наставник на девическия тим сподели, че подрастващите са в отлична форма за първенството в Япония.

„Настроени са да дадат най-доброто от себе си. Затова съм оптимист. Имат шанс за медали, подготовката мина на ниво, благодарение на сенсей Захари Дамянов. Като треньор виждам играта по различен начин. Завръщам се на татамито след сериозно отсъствие. Противничките ми на първенството в Япония са непознати. Нямам толкова килограми, но за сметка на това ще компенсирам с техника“, убедена е тя.

Борис Проданов

Красимир Николов

 

Снимки Пламен Гутинов

 

Вижте видео: 

Коментари

Новини Варна