IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Избрано
12:12 | 26 ноември 2017
Обновен: 09:57 | 17 април 2024

Националите по киокушин обраха медалите на световното в Япония

Младите бойци имат 1 златно, 2 сребърни, 3 бронзови отличия. В събота Станислава Бойчева спечели All Japan при жените

По материала работи: Борис Проданов
Националите по киокушин обраха медалите на световното в Япония

България отново има световен шампион по киокушин. На мондиала за юноши и девойки в Япония най-тежката категория Васил Димитров спечели златното отличие, а Яни Кръстев е бронзов медалист. Това е и най-българската категория, в която на европейски и световни първенства по традиция през последните години печелим по няколко медала. Валентин Вълчанов и Мариела Любенова са световни вицешампиони, малко не им достигна да спечелят своите финали, съобщава фейсбук-страницата на Българската карате киокушин федерация.

 

След бронза в събота на ката, Валерия Лозанова пак е трета, но на кумите. В битката за трето място тя победи своята съотборничка Виктория Наскова.

 

Припомняме, че пак в събота огромен успех постигна играещият треньор Станислава Бойчева спечели All Japan по киокушин в абсолютна категория за мъже и жени. Тя стана първа след тежки срещи с представителките на Япония и Южна Африка и заслужи суперлативи за представянето си в изключително трудната надпревара.

 

Националният представител на България за киокушин-кан сенсей Николай Рачев коментира, че състезанието е било силно, с хубави и качествени битки и малко не е достигнало да спечелим още медали. Треньорите на отбора сенсей Захари Дамянов и семпай Станислава Бойчева са доволни от представянето на нашите лъвчета. Това състезание беше последното за младежите.

 

Цялата 2017 г. беше много успешна за нашия отбор и наситена с много състезания. Сега предстои кратка почивка, през която състезателите ще се възстановят, ще се направят разбори на срещите и ще се работи по тактическото развитие на нашите бойци. За мъжете и жените предстои най-голямото състезание - световното първенство на KWU в Русия на 9 и 10 декември.

 

Още по темата: Българка спечели откритото първенство по киокушин на Япония

Коментари

Новини Варна