IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Избрано
08:02 | 9 декември 2017
Обновен: 22:31 | 23 април 2024

И днес ще бъде слънчево до морето

Максимални температури на въздуха: 12-15°

По материала работи: Юлиян Атанасов
снимка: Ели Маринова

Предимно слънчево ще бъде над Черноморието днес - 9 декември. Сутринта на места ще има мъгла, а през деня ще се появи разкъсана висока облачност. Ще духа умерен, а след обяд и силен южен вятър. Максимални температури на въздуха: 12-15°. Температурата на морската вода е 10-11°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Ще се усили южният вятър, по-чувствително в Източна България и северно от планините. Облачността ще започне да се увеличава, отначало средна и висока, до вечерта в Западна България ще се вплътни. Максимални температури между 10° и 15°, в западните райони на Дунавската равнина и Горнотракийската низина, където ще остане почти тихо, по-ниски – 7°-10°, в София около 11°.

 

През нощта срещу неделя от запад на изток ще има валежи от дъжд, но с ориентиране на вятъра от северозапад ще започне да нахлува студен въздух и по високите полета на Западна България и Предбалкана дъждът ще премине в сняг. Атмосферното налягане ще подължи да се понижава и ще стане значително по-ниско от средното за месеца. В планините ще бъде предимно слънчево с разкъсана предимно висока облачност. Ще духа силен и бурен югозападен вятър. Топло за декември с максимална температура на височина 1200 метра около 7°, а на 2000 метра – 0-1°.

 

Четете още: С Варненската Коледа даряват микробус за хора с увреждания

Коментари

Новини Варна