IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Избрано
16:11 | 11 февруари 2018
Обновен: 12:07 | 2 май 2024

Десетки скочиха срещу насилието в детските градини

Протестиращите предлагат видеонаблюдението да бъде на запис

По материала работи: Слав Велев
Десетки скочиха срещу насилието в детските градини

И във Варна десетки излязоха на протест във връзка със случаите на насилие в детски градини. Демонстрантите призоваха за по-качествена и иновативна образователна система. Те са част от националния протест, който се провежда в повече от 10 града във връзка със случаите на насилие в детски градини.

 

Ние протестираме в подкрепа на предложенията, които сме внесли в Народното събрание. Искаме мандатност на директорите в детските градини и училищата и началниците на регионалните управления на образованието. Освен това настояваме за видеонаблюдение във всичките помещения на ясли и детски градини и училища, съобщи Васил Николов, организатор на протеста. Протестиращите предлагат видеонаблюдението да бъде на запис, а архивите да се съхраняват при директорите на учебните заведения.  Те настояват да се увеличи бройката на преподавателите в детските заведения. Целта е децата да получават повече внимание от тях.

 

Протестите в цялата страна ще продължат до 25 февруари.

 

Емил Дамянов

 

Четете още: Все повече девойки посягат към дрогата

Нова синтетична дрога с безобидни имена в мрежата може да убива

 

Коментари

Новини Варна