IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
21:17 | 14 юли 2019
Обновен: 23:01 | 24 април 2024

Ноле подчини Федерер в най-дългия финал на Уимбълдън

Ако не бе въведено новото правило за тайбрек при 12:12, двамата може би щяха да играят до утре

По материала работи: Борис Проданов
Ноле подчини Федерер в най-дългия финал на Уимбълдън

Новак Джокович и Роджър Федерер изиграха един от най-великите мачове в историята на "Уимбълдън", в историята на тениса, в историята на спорта!

 

Направиха го на финал и им трябваха пет часа и решителен тайбрек в петия сет, за да решат спора си. Големият победител е сърбинът, но златната купа заслужаваха и двамата.

 

Новак триумфира с 3:2 сета (7:6(5), 1:6, 7:6(4), 4:6, 12:11) и целуна петата си титла в Лондон и 16-а в Големия шлем. Ако не бе въведено новото правило за тайбрек при 12:12, двамата може би щяха да играят до утре. Не защото бяха прекалено силни, а защото не се предаваха докрай.

 

Епохалният мач бе незабравим и такъв може да има само веднъж на десетилетие. Последният такъв бе през 2008-а, когато Федерер и Надал спориха за трофея. И ето че швейцарецът отново е на губещата страна.

 

Но тук е трудно да говорим за загубеняци. Ноле и Роджър играха нещо повече от тенис - това бе игра на богове. Такава, която те държи в напрежение през цялото време и може да спре сърцето на най-емоционално ангажираните.

 

Анализи е трудно да се правят, защото и двамата играха перфектно. Федерер бе убийствен на свой сервис в 99% от случаите, а съперникът му бе още по-брутален в разиграванията.

 

corner.dir.bg

 

Още по темата: Симона Халеп стана първата румънка с титла на Уимбълдън

Коментари

Новини Варна