IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
08:16 | 14 януари 2020
Обновен: 15:45 | 15 април 2024

Пълна мистификация около взрива във Варна

Според окръжният прокурор Красимир Конов още не са ясни причината за детонацията и самоличността на жертвите

По материала работи: Борис Проданов
Красимир Конов

Експерти не са открили доказателства за взривни вещества в жилището в бл. 302 в кв."Вл. Варненчик" във Варна и в обследваните избени помещения, заяви пред медиите окръжният прокурор Красимир Конов. В понеделник при детонация в блока загинаха двама души, а дузина бяха настанени в болница. Огледите на местопроизшествието за търсене и намиране на др. доказателства продължават. Работи се по всички възможни версии.

"Засега няма потвърждение за наличие на взривни вещества или употребата на такива за предизвикване на взрива“, допълни Красимир Конов. Назначена е химическа екпертиза, която да установи какво точно се е случило в бл. 302. Експертите не могат да кажат и откъде е тръгнал огънят.

ДНК изследване до десетина дни ще покаже кои са двата трупа, намерени след трагедията. Има създадена организация за предоставяне на пробите и на сравнителен материал в специализирана лаборатория. "Варна не разполага с такава и експертизата ще в Бургас“, допълни още Конов.

 

Назначени са съдебномедицинска, химическа и биологическа  експертизи за установяване на лицата. Ще бъдат назначени допълнителни технически експертизи с оглед на находките, които са намерени и иззети от произшествието.

Няма категорични данни за психическото състояние посочения за извършител на взрива 

 

"Разпитани са негови близки и роднини, но ще се въздържим от коментар по време на разследването“, допълни още Конов.

"От 6 януари има заповед за незабавна защита, по силата на която на Веселин Димитров е заповядано да напусне жилището, което е обитавал. Както и да приближава жената, с която е живял на семейни начала на по-малко от 200 метра“, уточни Красимир Конов.

 

Веселин Димитров е обявен за общодържавно издирване, но се предполага, че вторият труп на местопроизшествието е именно негов.

 

Борис Проданов

 

Още по темата: 

Блок 302 след взрива във Владиславово (СНИМКИ)

Пострадали във взрива във Владиславово разказват

Пострадалите при взрива във "Владиславово" са настанени в Токсикологията и "Света Марина"

Лична драма е вероятната причина за взрива във "Владиславово" (ИЗПОВЕД)

Жена е загинала при взрива във "Владиславово"

Взрив разтърси блок във "Владиславово" (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

Коментари

Новини Варна