IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Живот
20:04 | 9 август 2015
Обновен: 14:04 | 20 април 2024

Всяка нация си има култура на пиене

В България домашна ракия не се отказва, в Русия водката се пие на крак, а в Гърция никога не се казва "Наздраве!" с безалкохолна напитка

По материала работи: Слав Велев
Всяка нация си има култура на пиене

Всяка страна има свои навици на пиене на алкохолни напитки. Във всяка страна има различни навици и порядки и ако искате да се адаптирате по-лесно трябва да ги следвате. Сайтът foodpanda открехва някои тайни, цитиран от "Дарик":

 

Ако сте в България не отказвайте, ако ви предложат от домашната ракия.

В Русия, водката се пие на крак и никога не трябва да бъде смесена с разредител.

Гърция: Наслаждавайки се на вечерта с приятели, никога не казвайте „Наздраве!” с безалкохолна напитка. Според гърците, това носи лош късмет!

Турция: Никога не поръчвайте питие само за себе си. Винаги поръчвайте бутилка за цялата компания. 

Италия: Пийте вино и вода! Италианците консумират само вино или вода с ястията, всички други напитки като бира или безалкохолно са категорично неприемливи.

Чехия: Вдигането на тост е задължително при всяко отпиване. То трябва да бъде съпътствано със зрителен контакт, тъй като обратното се счита за обида.

Унгария: Никога не казвайте Наздраве с бира! През 1848 година, 13 човека били екзекутирани, като това било отпразнувано с вдигане на наздравици с бира. От тогава до сега, унгарците не си казват наздраве с напитката.

Холандия: Пийте на екс! Смесете уискито с бира, поставете ръцете си зад гърба, вземете чашата с уста и пийте смело! Това е един чудесен начин да се внедрите в компания на местните.

Русия: Никога не смесвайте алкохол с безалкохолно и не отказвайте напитка! Винаги пийте питието си чисто и не отказвайте когато ви се предлага, тъй като рискувате да обидите домакина.

Китай: След като изпиете напитката си, трябва да обърнете чашата с устието на долу. По този начин ще покажете, че сте доволни.

Египет: Никога не доливайте чашата си, оставете това на домакина!

 

Коментари

Новини Варна