IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Живот
10:48 | 18 април 2017
Обновен: 20:35 | 16 април 2024

Изгорете 490 допълнителни калории с вода!

Как да пиете вода, за да сте не само хидратирани, а и слаби

По материала работи: Пламен Янков
Изгорете 490 допълнителни калории с вода!

Знаете, че една чаша вода може да потуши за кратко бушуващия у вас глад. А също така и да понижи приема на калорични храни между основните хранения. Но това не е единственият начин, по който водата помага в процеса на отслабване и задържане на вече постигнатото желано тегло. Хубаво е да пиете вода по-често, като количеството е индивидуално и зависи от ръста, килограмите и метаболизма ви.


Ето и три интересни факта, които ще ви накарат веднага да посегнете към бутилката, подбрани от екипа на tialoto.bg.


1. Пиенето на вода помага да ядете по-малки порции

Изследване показва, че група хора с наднормено тегло са отслабнали с 6 кг повече от друга група на диета, като половин час преди хранене изпивали по една голяма чаша вода. Течността запълва част от стомаха и когато дойде времето за ядене, човек хапва по-малко количество, следователно и приема по-малко калории.

 

2. Водата засилва метаболизма

Няколко чаши вода действат като силен стимулант за горене на мазнини. Установено е 30% повишаване на метаболизма при участници в германско проучване, които изпили две чаши вода. Ако тя е на стайна температура или студена, тялото гори допълнително калории, за да я затопли до неговата температура.

 

3. Ледената вода е още по-голям съюзник на отслабването

Много студената/ледена вода е дори още по-добро средство за горене на калории. Тялото гори около 7 калории, за да затопли 230 мл вода, твърди изследване, публикувано в сп. Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism. Пийте по 10 чаши студена вода на ден в продължение на седмица и така ще изгорите 490 допълнителни калории! В по-дълготраен план, за година може да отслабнете с около 3 кг повече без да усетите, само защото поддържате хидратацията на тялото.

 

Четете още Пийте чаша топла вода на празен стомах рано сутрин

6 признака, че организмът е дехидратиран

Какви са ползите от пиенето на вода с мед

Коментари

Новини Варна