IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Живот
13:37 | 19 април 2017
Обновен: 12:45 | 8 май 2024

Домашно вино от коприва лекува над сто болести

Помага при тумори, язви, инфекции, диабет, бронхит!

По материала работи: Пламен Янков
Домашно вино от коприва лекува над сто болести

Тази домашна напитка помага за лечение на язви на стомаха и червата, бъбречни заболявания, тревожност, проблеми с костите ... Има много лечебни свойства на копривата - растение, което винаги е била използвано за медицински цели. Копривата усилва и укрепва имунната система при тумори и инфекции, елиминира пикочната киселина.


Използва се против различни видове рак, тумор на далака, малокръвие, язви, гнойни рани. Цялото растение притежава кръвосъсирващи лечебни качества от корените до стъблата и листата.


Дар от природата, който понижава съдържанието на захарта в кръвта, увеличава хемоглобина и количеството на еритроцитите. Освен това регулира обмяната на веществата и действа противоревматично. Лекува диабет, главоболие, задух, хроничен бронхит.


Лечебното й действие се дължи главно на витамините, както и на богатото й съдържание на железни соли  и други съединения.


Съставки за вино от коприва

10 суп.л. Листа и корени от коприва
1 суп.л. Пелин
1 суп.л. Хвойна
2 суп.л. Листа от живовляк
1 литър червено вино
4 суп.л. Мед


Приготвяне

Разбъркват се 10 супени лъжици листа и корени от коприва, пелин, лъжица хвойна и две супени лъжици живовляк. Сипете билките в един литър червено вино и се оставя да престои в продължение на 12 часа на тъмно и хладно. След това добавете виното, 4 супени лъжици мед и се сложете на котлона. След като кипне, намалете котлона и оставете да ври за около половин час. Нека свареното вино да се охлади. Вземете една супена лъжица преди хранене.

bgnow.eu

 

Четете още На чаша зелено вино…. от канабис

Коментари

Новини Варна