IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Живот
09:49 | 2 март 2018
Обновен: 12:04 | 2 май 2024

Диетичен сладкиш с тиква, ябълки и брашно от рожков

Без захар, брашно и мазнини. Подходящ за диета, вегани, пости и всички, които обичат да си хапват вкусно и здравословно

По материала работи: manager
Диетичен сладкиш с тиква, ябълки и брашно от рожков

Първо да си отговорим на въпроса: Защо с брашно от рожков? То нашумя през последните години като полезен заместител на какаото и естествен подсладител, но подходящо ли е за хора, които спазват строг режим на диетично хранене? Брашното от рожков е подсладител с полезни качества, които го правят един уникален здравословен продукт. Освен това, той има наситен кафяв цвят и напълно успешно може да се ползва като заместител на какаото с този плюс, че подслажда, докато повечето сортове чисто какао са горчиви. 

За организма веднага се вижда ползата от диетичните фибри, които подпомагат храносмилането, уравновесяват метаболитните процеси в червата и балансират нервния стомах. Фибрите са добре дошли при всяка диета, прочистване и профилактика на дебелото черво. Особено при съчетание с тиква този процес се усилва и ще имате гарантиран резултат + вкусно хапване!

 

Рожковът е средновисоко дърво с ареал Средиземноморието. Образува дълги, усукани шушулки, в които са семената му. По тези земи са ползвали фино смляното брашно от рожков като подсладител, далеч преди да се познаят и култивират растения като захарната тръстика. Сладостта на рожкова, повече захароза, последвана от фруктоза и глюкоза, се намира в меката пулпа във вътрешността на шушулката.

Рожковът е средновисоко дърво с ареал Средиземноморието. Образува дълги, усукани шушулки, в които са семената му. По тези земи са ползвали фино смляното брашно от рожков като подсладител, далеч преди да се познаят и култивират растения като захарната тръстика. Сладостта на рожкова, повече захароза, последвана от фруктоза и глюкоза, се намира в меката пулпа във вътрешността на шушулката. 

 

 

Необходими продукти за 6 порции:

 

1 малка тиква

1 ябълка 

1/2 лимон

70 гр. стафиди

5 фурми, нарязани на ситно

100 гр. кокосови стърготини

1 ч.л. канела

3 с.л. брашно от рожков

70 гр. смлени бадеми или орехи

 

 

 

 

Начин на приготвяне:

 

Почиствате тиквата, обелвате я и я нарязвате на парчета. Сварявате я докато омекне и после я изсипвате в съд с решетъчно дъно, да се отцеди. Връщате я в съда в който сте я варили и я намачквате добре с вилица.

 

 

Добавяте всички останали продукти, без ябълката. Разбърквате до хомогенна смес и изсипвате в тавичка, покрита с хартия за печене. Заглаждате със сладкарска шпатула или лъжица.

 

 

Нарязвате изчистената ябълка на полумесеци (без да махате кората) и я подреждате в тавата, както е показано на картинката. Печете около 20 мин. на 180 градуса. Когато изстине поръсвате с още малко кокосови стърготини (за цвят)

 

Да ви е сладко!

 

Черно море

 

Вижте още: 

 

 

Коментари

ojapapn ( преди 3 години )
http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ - Amoxicillin Amoxicillin 500mg Capsules uqb.eyeh.chernomore.bg.nrm.tu http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
oyufekafacu ( преди 3 години )
http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ - Amoxicillin Online Amoxicillin jze.amin.chernomore.bg.vxz.cn http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна