7 неща, които да правите в неделя за добър старт на седмицата
Последният седмичен ден е много важен – защо?
Публикувана: 11 Mar 2018 | 8:22

През почивните дни повечето от нас се отдават на релакс. Неделя е един от най-мързеливите дни от седмицата. Тогава е моментът, в който не ни се прави нищо друго освен да се излежаваме и да тръпнем в ужас от приближаващия понеделник.Починали сме си подобаващо и заспиването вечер е доста трудно. Още по-трудна за понасяне става и понеделнишката сутрин.

 

Всъщност неделята е много важен ден от седмицата. С някои полезни практики тя може да се превърне в централен ден, който да ви даде отправна точка за справяне с идващите 5 работни дни от седмицата.Ако управлявате неделята си по правилния начин, ще сте много по-продуктивни и организирани през цялата седмица. Ето какво трябва да правите в този последен почивен ден.

 

Направете някои подготовки

 

Помислете за това, че в натовареното ежедневие през седмицата ще имате да подготвяте и 5 вечери за семейството. Това наред с шетането вкъщи, гледането на децата (ако имате такива) и времето лично за себе си, е огромен стрес за организма.

 

Помогнете си с някои от менютата още от неделя. Пригответе някои ястия, които могат да издържат по-дълго в хладилника. Напазарувайте по списък за идните дни, за да си помогнете и в приготвянето на нещо бързо и лесно през седмицата.

 

Измислете си антистрес навик, който да спазвате в неделя

 

Такъв навик може да е медитацията, йога, разходка в парка, масаж, ходене на планина – каквото и да е. Важно е само да ви доставя достатъчно добро настроение и да ви освобождава от стреса.

 

Настройте си време за лягане и се придържайте към него

 

След като сте се наспали хубаво през уикенда идва време за лягане в неделя вечер. Много често не можете да заспите до късно през нощта или ако заспите се будите по няколко пъти. За да привикнете към здравословен сън дори в неделя вечер, настройте си час за лягане и гледайте да не го прекрачвате. Така ще стартирате много по-лесно през първия ден от седмицата.

Направете си бърз списък със задачи за вършене през седмицата

 

Той ще ви помогне да организирате по-добре натоварените си дни през седмицата, за да свършите всичките си ангажименти.

 

Водете си записки в календара

 

Нормално е да забравите някои от ангажиментите си в затрупаното от задачки ежедневие. Затова се възползвайте от възможностите на модерните технологии. Записвайте си всичко в електронния календар на устройството ви. Той ще ви напомня за онова, което трябва да свършите в определен ден. Направете това в неделя.

 

Насрочете си време и за тренировки

 

Не забравяйте, че трябва и да се упражнявате. В неделя обмислете в кои от дните ще ви е удобно да посетите любимата си спортна зала. Достатъчно е да насрочите 3 тренировки. Те ще са вашите опорни точки. Ако намерите допълнително време още по-добре.

 

Излезте на разходка

 

Стига времето да го позволява, неделя е денят, в който задължително трябва да си оставите време за разходка на въздух сред природата. Тази практика дава най-много енергия и позитивно настроение през седмицата.

 

az-jenata.bg

Четете още: 5 дискретни, но сигурни знака, че той те иска

Коментари ( 0 )