IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Живот
14:14 | 18 март 2018
Обновен: 10:31 | 23 април 2024

Ранното полово съзряване води до депресия

Според учени средната възраст за началото на менструацията е 12 г.

По материала работи: Борис Проданов
Ранното полово съзряване води до депресия

Жените, при които менструацията е подранила, по-често страдат от депресии на 25-30-годишна възраст, установиха изследователи от Корнуелския университет. Според тях средната възраст за началото на менструацията е 12 години, но някои момичета достигат полова възраст и на 8 години, пише „Дейли мейл“.

 

В изследването участваха 7800 представителки на нежния пол. Те бяха проучвани в продължение на 14 години. Участничките трябваше да отговорят на въпроси за началото на менструацията, депресията и антисоциалното поведение. Изследователите отчетоха и факторите, които може да повлияят на резултатите.

 

Изследването показа, че жените, които достигат по-ранна полова зрялост, имат по-ясно изразени депресивни симптоми. Освен това тези участнички са били повече склонни към антисоциално поведение и с напредването на годините тяхното поведение се влошавало. Вероятно обяснението е, че такива момичета изглеждат по-възрастни и към тях се отнасят по съответния начин. Но тяхното психологическо развитие не се ускорява, затова на тях им е сложно да се адаптират към станалите изменения.

 

БГНЕС

 

Още по темата: DASH диетата помага при депресия! Как?

Коментари

Marianmar ( преди 1 месец )
Тунис, със своите пясъчни плажове, древна история и живописни пейзажи, предлага мечтаната дестинация за всеки, който търси вълшебната почивка. От историческите руини на Картаген до приказните пясъци на Сахара, Тунис е място, където наследството и естествената красота се сливат в едно, за да предложат вълнуващо приключение.Не отлагайте повече, направете следващата си почивка вълшебна с авантюра до Тунис. Разгледайте очарованието, културното наследство и културата на тази очарователна страна. За
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Stevenfum ( преди 2 месеца )
Your posts is extremely fascinating. Вижте и страницата ми http://fottongarment.com/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=1808186 SEO съдържание =777?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Stevenfum ( преди 3 месеца )
Awesome Website, Maintain the excellent job. Thank you. Вижте и страницата ми https://lhgangguanwang.com/home.php?mod=space&uid=65030&do=profile увеличаване на трафика на сайта =777?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна