IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Живот
10:40 | 20 май 2018
Обновен: 23:10 | 3 май 2024

Как принц Хари почете паметта на Даяна на сватбата си

Принц Хари и Меган Маркъл направиха всичко възможно да почетат покойната Даяна

По материала работи: Юлиян Атанасов
Снимки: Reuters

Снимка: Reuters

Сватбата на принц Хари и Меган Маркъл се превърна в център на вниманието за милиони хора по света, които с трепет проследиха красивата тържествена церемония, провела се днес в Уиндзор.Пред своите най-близки и приятели, принц Хари и Меган Маркъл се врекоха във вечна любов и вярност.Денят донесе много емоции както на младоженците, така и на техните семейства, приятели и почитатели по целия свят. Макар и безспорно денят да бе щастлив, във въздуха се усещаше и лек полъх на тъга за това, че майката на младоженеца, принцесата на народа - Даяна, не бе до сина си в неговия най-щастлив ден. Преди 21 години принцеса Даяна загина трагично в автомобилна катастрофа, оставяйки сираци Уилям и Хари, а смъртта й покруси милиони хора, чиито сърца отдавна бе покорила. На днешния ден обаче принц Хари и неговата съпруга Меган направиха всичко възможно да почетат паметта на принцеса Даяна. Ето как го направиха:

 

Каретата

 

Откритата карета Аскот Ландау бе сред най-често използваните карети на принцеса Даяна, докато беше жива. За своя сватбен ден принц Хари и Меган Маркъл избраха да направят своята разходка из Уиндзор именно в същата тази карета.

Букетът

 

Принц Хари и Меган са прекарали много време в компанията на флористката Филипа Крадок, за да измислят аранжировката на булчинския букет.По настояване на Хари в букета са включени любимите цветя на принцеса Даяна - незабравките.

 

Празното място, отредено за лейди Даяна

 

По време на сватбената церемония бе оставен един празен стол до принц Уилям, символизиращ мястото, което би заемала принцеса Даяна, ако бе жива.

 

Специално участие взе сестрата на лейди Даяна

Лейди Джейн Фелоус, която е сестра на покойната принцеса, имаше специално участие в сватбената церемония. Тя прочете на глас откъс от песента за Соломон по време на сватбата. Това бе предварително известено от двореца Кенсингтън, като в съобщението на принц Хари и Меган Маркъл се казваше, че те се чувстват горди, че лейди Фелоус ще представи нейното семейство и ще почете паметта на покойната Даяна именно на сватбения им ден.

 

Химнът

Химнът "Guide Me, O Thy Great Redeemer" бе избран специално да прозвучи на сватбената церемония, като той бе изпят и на погребението на Даяна през 1997 година.

 

Пръстенът

 

Годежният пръстен на Меган Маркъл е може би най-голямото доказателство за неугасващата любов на принц Хари към неговата майка Даяна. За изработката на красивото бижу Хари използва два скъпоценни камъка, принадлежали на покойната принцеса.

 

az-jenata.bg

Четете още: Сватбата на принц Хари и Меган Маркъл струва 42,8 млн. долара

Коментари

Новини Варна