Тази красива картофена феерия се приготвя много лесно и е изключително вкусна. А за тези, които предпочитат"зеленчуците расли на кокал", е прекрасна гарнитура към всеки тип месо и риба.
Необходими продукти (за 4 порции):
1 малък патладжан
1 малка тиквичка
1 малък морков
1 малка червена капия (или 1/2 голяма)
4 скилидки чесън
1 малка глава воден лук
3 стебла целина
3 големи картофа
4 с.л. зехтин
1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Патладжанът се обелва, нарязва на ситно и се посолява с част от солта. Идеята е да преседи докато подготвите останалите зеленчуци. Всички зеленчуци се обелват и нарязват на ситно с изключение на морковите и картофите, които се режат на тънки кръгчета.
В дълбок тиган поставяте всички нарязани зеленчуци (без картофите), изстисканите от черната вода патладжани и задушавате със зехтина докато започнат да се пържат.
Нареждате картофите в подмазана тавичка,
изсипвате зеленчуците и ги покривате отново с картофи.
Покривате с алуминиево фолио и печете до готовност на 240 градуса. В края на печенето откривате за да хване ястието красива коричка.
По желание, ако не спазвате диети или не сте веган, можете да поръсите с настърган кашкавал или моцарела.
Да ви е сладко!
Черно море
Коментари