Рецепта на деня: Вкусно, диетично, евтино и супер лесно ястие с пиле
Необходими продукти:
свинско месо - 900 гр.
лук - 4 глави
червени чушки - около 400 грама
2 големи червени домата
ориз - 1 чаена чаша
зехтин или олио - 1/2 чаена чаша
червен пипер - 1 чаена лъжица
черен пипер - 1/4 чаена лъжица
чубрица – ½ чаена лъжица
Начин на приготвяне:
Измиваме месото и го нарязваме на парчета 3х3х3. Лукът обелваме и нарязваме на ситно. В голям тиган или тава сгорещяваме зехтина, изсипваме в него лука заедно със свинското месо и запържваме за около 5-6 минути при непрекъснато бъркане.
Измиваме чушките и ги нарязваме на дебели ивици. Заедно с измития и отцеден ориз ги добавяме към месото. Добавяме и 1 чаена лъжица сол, червения и черния пипер. Разбъркваме добре. Доматите обелваме и нарязваме на кубчета, след което също ги добавяме към сместа, като разбъркваме.
След като сместа остане само на мазнина я изсипваме в тава, добавяме 3 1/2 чаени чаши вода и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40-50 минути до пълна готовност на ориза и месото.
Да ви е сладко!
Черно море
Коментари