IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Живот
09:00 | 26 октомври 2018
Обновен: 15:08 | 4 май 2024

Рецепта на деня: Славянски гювеч

По принцип славянският гювеч може да се приготви с различен вид месо – с агнешко, телешко, свинско, или с комбинация от меса. Класиката обаче е със свинско месо.

По материала работи: manager
Рецепта на деня: Славянски гювеч

Рецепта на деня: Вкусно, диетично, евтино и супер лесно ястие с пиле

 

 

Необходими продукти:

 

свинско месо - 900 гр.

лук - 4 глави

червени чушки - около 400 грама

2 големи червени домата

ориз - 1 чаена чаша

зехтин или олио - 1/2 чаена чаша

червен пипер - 1 чаена лъжица

черен пипер - 1/4 чаена лъжица

чубрица – ½ чаена лъжица

 

Начин на приготвяне:

 

Измиваме месото и го нарязваме на парчета 3х3х3. Лукът обелваме и нарязваме на ситно. В голям тиган или тава сгорещяваме зехтина, изсипваме в него лука заедно със свинското месо и запържваме за около 5-6 минути при непрекъснато бъркане.

 

Измиваме чушките и ги нарязваме на дебели ивици. Заедно с измития и отцеден ориз ги добавяме към месото. Добавяме и 1 чаена лъжица сол, червения и черния пипер. Разбъркваме добре. Доматите обелваме и нарязваме на кубчета, след което също ги добавяме към сместа, като разбъркваме.

 

 

След като сместа остане само на мазнина я изсипваме в тава, добавяме 3 1/2 чаени чаши вода и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40-50 минути до пълна готовност на ориза и месото.

 

Да ви е сладко!

 

Черно море

Коментари

Новини Варна