Някои ще си кажат, че тази рецепта не е за тях, защото не разполагат с метални формички - фунийки. Не се притеснявайте! И аз нямах. Просто взех една голяма алуминиева тава за еднократна употреба. Нарязах я с ножица на квадрати с размер 10х10 см. Навих ги на фунийки и... Voilà ce dont je parle! Хич не ви трябва да обикаляте целия град за формички.
Другото е лесно. Само следвайте точно рецептата:
Необходими продукти за тестото:
- 5 яйца,
- 1 кофичка (400 гр.) кисело мляко,
- 1 пак. амонячна сода,
- 1 1/2 чаена чаша пудра захар,
- 3/4 чаена чаша свинска мас (разтопена) и олио, в пропорция 1:1
- ванилия
- брашно
Начин на приготвяне:
От продуктите се омесва меко тесто.

Разточва се на лист с дебелина около 5 мм.

Листа се нарязва по дължина на ленти с широчина около 1 см.

Лентите се навиват на фунийките, като се започва от върха. Пекат се в предварително загрята на 160 градуса фурна до порозовяване. Оставят се да изстинат и се пълнят с изстиналия кокосов крем.

Необходими продукти за крема:
4 яйца
1 1/2 чаена чаша захар
1 л. прясно мляко
6 с.л. лъжици брашно.
1/2 пакетче краве масло.
100 гр. кокосови стърготини
Начин на приготвяне:
900 м.л. мляко се поставя в тенджера да заври. Намалявате огъня и добавяте захарта, при непрекъснато бъркане добавяте и разбитото с останалото мляко и яйцата брашно. След като се сгъсти го отстранявате от огъня и добавяте маслото, кокосовите стърготини и ванилията. Изчаквате да изстине и пълните фунийките с помощта на сладкарски пош.
Ако не разполагате с пош, същата работа може да свърши и малка бутилка от минерална вода тип "фитнес". Отстранявате похлупачето и дъното на бутилката, пълните я с крем и имате импровизиран вариант на пош.

Напълнените фунийки подреждате изправени за да не изтече крема. След около час допълвате (тестото ще поеме част от крема) и "потапяте" в смлени орехи или други ядки.
Хубаво е преди сервиране да изчакате поне 12 часа. Фунийките ще омекнат и ще станат още по-вкусни.
Да ви е сладко!
Черно море
Рецепта на деня: Коледни мъфини с канела, мед и мандарини
Рецепта на деня: Диетичен сладкиш с мюсли, сушени плодове и ябълки
Рецепта на деня: Лек сладкиш „Фантазия“ с бишкоти и маскарпоне

Заплатите в България: Рекорди в IT и финанси, държавният сектор изпреварва частния
Желязков: Бюджетът не е добър, но следва политиките на законодателството
Всеки, който не се съобразява с кортеж на НСО, се смята за заплаха
Мъж влачи, бие и заплашва жена си в София: "Ще избия и трима ни"
Създадоха цифров двойник на Земята
Китайски учени откриха редкоземни метали в растения
BentoBox и Phoenix 2 откриват ерата на търговската микрогравитация
Извънземен живот? Ще го търсим в облаците
Франжис Гома: Дисциплината е всичко. На SENSHI 29 ще видите истинска война
Карлос Насар - новият звезден шампион на Бахрейн!
Колко пари трябва да има новият спонсор на Левски?
Пейка на Реал Мадрид ще спасява кариерата си във Франция
Маникюри за зодия Стрелец – винаги различни и красиви (+Снимки)
Златен петък: Късмет и щастие за 3 зодии на 14 ноември
6 рецепти за вкусни постни десерти
Мъфини с портокал и масло
Интимността забавя стареенето
Как раждането създава имунитета на бебето?
Видове зъбна болка и нейната роля в диагностиката
Алтернативни методи при храносмилателни проблеми
Ярки нощи, по-гореща планета: Светлинното замърсяване повишава въглеродния отпечатък
Всеки, който не се съобразява с кортеж на НСО, се смята за заплаха
Пламен Русев: Само една валута няма да се обезцени в ерата на AI
Ауди си поставя амбициозни цели във Формула 1
Бъдещото Peugeot 208 – кабина на изтребител и квадратен волан
Ръсел Кроу разкри как е свалил 26 килограма за една година
Ейса показа топ форма и колко е влюбена в Гришо
Коментари