Необходими продукти:
2 мандарини
1 ч.ч. захар
4 бр. яйца
3 с.л. мед
1/2 ч.ч. разтопено масло
1 ч.л. канела
1 щипка сол
1 пак. бакпулвер
2 ч.ч. брашно
За глазурата:
1 черен шоколад с натрошени лешници
1 с.л. мед
1 с.л. масло
сока на 2-те мандарини
Начин на приготвяне:
В подходящ съд разбиваме яйцата със захарта на пухкав крем. Прибавяме разтопеното масло, меда, канелата, настърганата кора на двете мандарини и солта. Разбъркваме добре.
Пресяваме брашното. Към него прибавяме бакпулвера. На малки порции прибавяме брашното към разбитата яйчена смес.
Разбъркваме до получаване на еднородна смес.
Подготвяме формичките за мъфини като ги намазваме с масло или просто поставяме в тях готови хартиени чашки за мъфини.
Разпределяме сместа в тях като запълваме само 3/4 от обема им.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20-25 минути или докато клечка за зъби забодена в тях излезе чиста.
За глазурата разтопяваме в сока от двете мандарини, меда, шоколада (начупен на ситно) и маслото.
Когато се сгъсти заливаме с лъжица изстиналите мъфини. Поръсваме с настъргана кора от мандарина.
Да ви е сладко!
Черно море
Рецепта на деня: Лек сладкиш „Фантазия“ с бишкоти и маскарпоне
Рецепта на деня: Бабините локумки
Рецепта на деня: Вкусни кифлички с мармалад
Рецепта на деня: Ябълков сладкиш за начинаещи домакини
Коментари