Приготвянето на сполучлив десерт е лесно постижима задача! Ура! Сред средите на недотам опитните кулинари се носят митове и легенди, как трябва да си истински майстор-готвач, за да направиш сладкиш. Стъпка по стъпка, следвайки инструкциите на рецептата и сладкото изкушение е налице! При това времето за приготвяне е 30-40 минути, дори и за несръчковците. Без печене! Без сложни обработки и техники!
Необходими продукти:
· бишкоти
· 1 кутия маскарпоне
· 200 м.л. - 1 бита сметана
· пудра захар (5-6 с.л.)
· лимонов сок
· 1 банан
· какао (2-3 с.л.)
· 1 бял шоколад
· 50 гр. орехи
мед (по избор)
Начин на приготвяне:
Първа стъпка при приготвянето е избирането на подходящи съдове и подготовката на продуктите. При избора на тава/съд за редене на сладкиша, съобразете количествата. Посочената рецепта е за стандартен ринг за торта, 10-12 парчета. След като сте приготвили продуктите и сте избрали форма за сладкиша, можете да пристъпите и към първата същинска стъпка от рецептата, а именно приготвянето на крема.
За целта ще ви е нужен миксер, с който разбивате сметаната, след което на бавна степен добавяте маскарпонето и пудрата захар (количеството е според вкусовите ви предпочитания за сладост), по избор може да прибавим кората на половин лимон или сока му.
След като пухкавия ви крем е готов, нарязвате банана на тънки кръгчета.
Така! Дойде моментът за сглобяване!
В съд с гореща вода разтваряте какао или кафе, в което топим бишкотите една по една, докато запълним дъното на избраната форма,
след което полагаме пласт от крема с маскарпоне, нареждаме банана равномерно и поръсваме с малко мед (по избор).
Подреждаме втори ред с бишкоти, пласт крем, поръсваме с малко какао с помощта на цедка и натрошените орехи (смлени на кухненски робот, чопър или на ръка - малка тайна: можете да ги поставите в здрав плик и върху дъска за рязане, с дървено чукче за пържоли, да ги натрошите).
За по-добър естетичен вид и по-добър вкус настъргваме с белачка или нож и небрежно поръсваме белия шоколад.
След като го декорирате, приберете в хладилника да се изстуди. След 4-5 часа е готов за консумация. Вкусно!
Рецептата за Лек сладкиш „Фантазия“ с бишкоти и маскарпоне е изпълнена!
Да ви е сладко!
За Черно море, Десислава Гърдева!
Рецепта на деня: Бабините локумки
Рецепта на деня: Тайната на бабините мекици
Рецепта на деня: Вкусни кифлички с мармалад
Коментари