Рецепта на деня: Лек сладкиш „Фантазия“ с бишкоти и маскарпоне
Времето за приготвяне е 30-40 минути, дори и за несръчковците
Публикувана: 20 Nov 2018 | 9:49

Приготвянето на сполучлив десерт е лесно постижима задача! Ура! Сред средите на недотам опитните кулинари се носят митове и легенди, как трябва да си истински майстор-готвач, за да направиш сладкиш. Стъпка по стъпка, следвайки инструкциите на рецептата и сладкото изкушение е налице! При това времето за приготвяне е 30-40 минути, дори и за несръчковците. Без печене! Без сложни обработки и техники!

 

Необходими продукти:

 

·         бишкоти

·         1 кутия маскарпоне

·         200 м.л. - 1 бита сметана 

·         пудра захар (5-6 с.л.)

·         лимонов сок

·         1 банан

·         какао (2-3 с.л.)

·         1 бял шоколад

·         50 гр. орехи

          мед (по избор)

 

Начин на приготвяне:

 

Първа стъпка при приготвянето е избирането на подходящи съдове и подготовката на продуктите. При избора на тава/съд за редене на сладкиша, съобразете количествата. Посочената рецепта е за стандартен ринг за торта, 10-12 парчета. След като сте приготвили продуктите и сте избрали форма за сладкиша, можете да пристъпите и към първата същинска стъпка от рецептата, а именно приготвянето на крема.

 

За целта ще ви е нужен миксер, с който разбивате сметаната, след което на бавна степен добавяте маскарпонето и пудрата захар (количеството е според вкусовите ви предпочитания за сладост), по избор може да прибавим кората на половин лимон или сока му.

 

След като пухкавия ви крем е готов, нарязвате банана на тънки кръгчета.

 

Така! Дойде моментът за сглобяване!

 

В съд с гореща вода разтваряте какао или кафе, в което топим бишкотите една по една, докато запълним дъното на избраната форма,

 

след което полагаме пласт от крема с маскарпоне, нареждаме банана равномерно и поръсваме с малко мед (по избор).

 

Подреждаме втори ред с бишкоти, пласт крем, поръсваме с малко какао с помощта на цедка и натрошените орехи (смлени на кухненски робот, чопър или на ръка - малка тайна: можете да ги поставите в здрав плик и върху дъска за рязане, с дървено чукче за пържоли, да ги натрошите).

 

За по-добър естетичен вид и по-добър вкус настъргваме с белачка или нож и небрежно поръсваме белия шоколад.

 

 

 

След като го декорирате, приберете в хладилника да се изстуди. След 4-5 часа е готов за консумация. Вкусно!

 

Рецептата за Лек сладкиш „Фантазия“ с бишкоти и маскарпоне е изпълнена!

 

Да ви е сладко!

 

За Черно море, Десислава Гърдева!

 

Рецепта на деня: Бабините локумки

 

Рецепта на деня: Тайната на бабините мекици

 

Рецепта на деня: Вкусни кифлички с мармалад

 

Рецепта на деня: Ябълков сладкиш за начинаещи домакини

 

Коментари ( 0 )