IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Живот
11:24 | 30 октомври 2018
Обновен: 08:38 | 15 април 2024

Рецепта на деня: Вкусни кифлички с мармалад

Лесни за приготвяне и невероятни на вкус

По материала работи: manager
Рецепта на деня: Вкусни кифлички с мармалад

Необходими продукти:


1/3 кубче прясна мая

2 яйца,

1 захар,

1 ч.ч. топло прясно мляко,

4 ванилии,

настъргана кората на 1 лимон,

100 мл. разтопена свинска мас

брашно,

гъст мармалад (от ябълки или дюли),

1 ч.ч смлени орехи, сусам

 

Начин на приготвяне:

 

Маята се разбърква с малко топла вода, 1 ч.л. захар и малко брашно на каша.

Оставя се да утрои обема си.

Разбиват се яйцата със захарта на пяна.

Прибавя се топлото прясно мляко, ванилията, лимоновата кора, втасалата мая и с брашно се забърква тесто като за кекс.

Трябва да се разбие в по-голяма купа,защото след това се оставя на топло поне 1 час или докато удвои обема си.

 

След като е втасало се прибавя разтопената мазнина и с още брашно се замесва меко тесто (да не лепи обаче по ръцете).

Разделя се на 3 топки и всяка се разточва на кора с дебелина 3 мм.

Кората се нарязва на дълги триъгълници (от центъра към краищата).

 

В единия му край на всяко триъгълниче (в основата) се слага мармалад, ако е по-рядък го объркайте със смлени орехови ядки, за да се подсуши.

Триъгълничето се навива от основата към върха на кифличка. Готовите кифлички се подреждат върху хартия за печене (спестявате си търкането на тавата) в намазана с мазнина тава, на разстояние една от друга.

Оставят се на топличко да втасат (не прекалено обаче,защото при печенето още нарастват на обем и има опасност да се разлеят).

След като са втасали се намазват внимателно с разбит жълтък и се поръсват със кристална захар.

Пекат се в предварително загрята фурна, на 180 градуса, до зачервяване.

 

Съхраняват се в кутия с капак или торбички,за да не изсъхнат прекалено бързо.

Могат да се приготвят и с плънка от шоколад или някаква друга сладка смес по ваше желание. 

 

Да ви е сладко!

 

Черно море

 

Вижте още: Рецепта на деня: Славянски гювеч

Рецепта на деня: Ябълков сладкиш за начинаещи домакини

Рецепта на деня: Телешко чомлек

Рецепта на деня: Пилешки рулца с топено сирене и сушени домати

Рецепта на деня - МИНИ РЕВАНЕ

Коментари

Новини Варна