Необходими продукти:
2 средни по размер тиквички
2 моркова (предпочитам от пресните, които ги продават на връзка с листата)
20 гр. пресен джинджифил ( Това е едно парченце от корена, обелено от кората.Абсолютно достатъчно е за целта. Не прекалявайте с джинджифила, защото може супата да стане горчива)
50 гр. топено сирене с билки
1 с.л. краве масло
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измиваме хубаво и нарязваме на кръгчета всички зеленчуци. Препоръчвам да настържете джинджифила, защото той се сварява най-бавно. Сваряваме ги, като накрая на варенето в тенджерата трябва да остане 1 пръст вода над зеленчуците.
Пасираме ги хубаво още горещи и добавяме топеното сирене, маслото и овкусяваме със солта.
Можем да сервираме и с домашни крутони, които приготвяме от нарязан на кубчета стар хляб, поръсен със зехтин и малко шарена сол.
Стават уникално вкусни след като ги запечем до светлокафяво във фурната.
Да ви е сладко!
Черно море
Бързо и лесно сваляме килограми с джинджифилов чай (РЕЦЕПТА)
Отвара от магданоз за намаляване на апетита
Коментари