IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Живот
18:54 | 19 февруари 2019
Обновен: 20:48 | 23 март 2024

PETA излезе с грубо изявление за кончината на "върлия враг" Лагерфелд

През декември обаче "Шанел" обяви, че вече няма да използва кожи в своите проекти

По материала работи: Слав Велев
PETA излезе с грубо изявление за кончината на "върлия враг" Лагерфелд

Модният дизайнер на "Шанел" Карл Лагерфелд почина днес, а PETA не губи време да коментират смъртта на техния "върл враг", съобщава "Метро".

 

По-малко от час след информацията, основателката на PETA (организация за защита на животните) Ингрид Нюкирк публикува изявление: "Карл Лагерфелд го няма и неговото кончина бележи края на една ера, в която козината и екзотичните кожи се разглеждат като пожелателни. PETA изпраща съболезнования на близките на нашия върл враг".

 

Лагерфелд има дълга история в използването на различни кожи, както и кожи от крокодили, гущери и змии в облеклото. Известно е, че твърдо защитава това решение. През декември обаче "Шанел" обяви, че вече няма да използва кожи в своите проекти.

 

През годините PETA е спечелила своя собствена репутация, като става известна с тактики за публичност като обличане с качулки на кукулукс клан, за да протестира срещу шоу за кучета Уестминстър и да сравнява жестокостта към животни с изнасилване, робство и Холокоста.

 

Малко след разпространението на изявлението, PETA го изтриват, но все още не са отговорили на исканията за коментар и проявата на "етика".

 

news.bg

Коментари

Новини Варна