IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Живот
11:10 | 20 февруари 2019
Обновен: 07:52 | 24 април 2024

Рецепта на деня: Супер лесно, здравословно и вкусно пилешко руло

Подходящо за начинаещи домакини

По материала работи: manager
Рецепта на деня: Супер лесно, здравословно и вкусно пилешко руло

Необходими продукти:

 

1 "пеперуда" пилешки гърди

500 гр. печурки

1/2 глава кромид лук

2 с.л. настърган морков

1 скилидка чесън

50 гр. краве масло или 3 с.л. зехтин (по избор)

20 гр. кашкавал

2 слайса гауда за тостер

1 с.л. баварска горчица

щипка бял пипер

щипка индийско орехче (настъргано)

1 ч.л. сух босилек

1 ч.л. куркума

1 ч.л. соев сос

1/2 ч.л. чесън на прах

1/2 ч.л. сол

 

Начин на приготвяне:

 

Накълцаните на много ситно пънчета от печурки (самите гъбки можете да изпечете отделно за гарнитура) заедно с нарязания на много ситно лук, морковите и нарязаната на ситно скилидка чесън, задушаваме в 1/3 от мазнината в уок или друг дълбок тиган. Когато са почти готови добавяме белия пипер, босилека, индийското орехче и малко сол.

 

Разрязваме пилешките гърди на две, а след това с нож за обезкостяване (без да стигаме до края на месото) изтъняваме всяка от тях, както е показано на снимката. Идеята е да се получат да еднакви (или почти еднакви) "листа" пилешко.

 

Поставяме единия в предварително подмазана с мазнина огнеупорна тенджера.

 

Намазваме го с горчицата и изсипваме върху него плънката.

 

Върху нея поставяме нарязан на много тънко кашкавал, за да слепнат двата слоя.

 

Поставяме втория лист пилешко. Въру него подреждаме няколко парченца от останалото масло (или поръсваме със зехтин). Овкусяваме със сол, чесън на прах, соев сос и куркума.

 

Захлупваме съда и печем на 200 градуса (без да загряваме предварително фурната) 60 мин.

В края на печенето отстраняваме капака, поставяме слайсовете гауда и връщаме в изключената, но гореща фурна, за около 5-10 мин да се разтопят.

 

Изваждаме месото и го оставяме около 10-15 мин да почине и леко да изстине. Режем под ъгъл и поднасяме с гарнитура по избор.

 

 

Да ви е сладко!

 

Черно море

 

Рецепта на деня: Печено пиле с билково масло

Рецепта на деня: Диетично пиле с тиквички и моркови

 

Коментари

Новини Варна