Необходими продукти:
1 голямо пиле
80 гр. краве масло
1 ч.л. песто
1 - 2 моркова
5-6 скилидки чесън
1 к.ч. бяло вино
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измиваме хубаво моркова и го нарязваме на много тънки кръгчета. Обелените скилидки чесън разрязваме по дължина на две, след като предварително леко сме ги натиснали с ножа, за да пуснат повече аромат. Поставяме всичко на дъното на огнеупорен стъклен съд.
Измиваме хубаво пилето и го пълним (под кожата, като леко я надигаме с пръсти) с билковото масло, което сме приготвили, като добре избъркаме кравето масло с пестото.
Посоляваме пилето (и вътре и от вън). Сипваме виното и печем (без предварително да загряваме фурната, за да не счупим съда) на 200 градуса около 90 мин.
Поднасяме с гарнитура по избор и задължително с усмивка!
Да ви е сладко!
Черно море
Рецепта на деня: Фантастична салата с пилешки филенца и спанак
Рецепта на деня: Невероятно вкусни пилешки дробчета със сушени домати и песто
Коментари