Количество за 4 порции
Време за приготвяне 15 мин.
Необходими продукти:
1 кг. охладени пилешки дробчета (никога не ползвам замразени, защото след размразяването, при приготвяне стават сухи отвътре)
3 глави кромид лук
3 скилидки чесън
6-7 сушени, мариновани доматчета
1 ч.л. босилеково песто (може да ползвате и готово)
1 пил. бульон (кубче)
1 лимон
2 с.л. краве масло
2 с.л. олио
сол на вкус (не прекалявайте със солта, защото в бульона също има сол)
Начин на приготвяне:
Измиваме хубаво дробчетата и ги оставяме да се отцедят.
През това време нарязваме лука на полумесеци.
В уок тиган загряваме маслото и олиото. Запържваме отцедените дробчета за около 3-4 мин. Добавяме нарязания "по азиатски" чесън, запържваме още малко, докато се изпари водата, която ще си пуснат дробчетата.
Добавяме лука и пържим докато омекне. Накрая добавяме сока от лимона, натрошения бульон и нарязаните на ситно сушени домати.
Когато отново течността се изпари, овкусяваме с пестото и ако е необходимо добавяме малко сол.
Вече сте приготвили едно невероятно вкусно и ароматно ястие!
Да ви е сладко!
Черно море
Рецепта на деня: Свински пържоли с три вида карамелизиран лук и още нещо
Рецепта на деня: Коледно топло предястие Hidden piglets
Рецепта на деня: Фантастично свинско
Коментари