IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Живот
10:55 | 3 януари 2019
Обновен: 12:07 | 27 април 2024

Рецепта на деня: Свински пържоли с три вида карамелизиран лук и още нещо

Уникално вкусно и много бързо ястие, което ще направи всеки празник още по-хубав

По материала работи: manager
Рецепта на деня: Свински пържоли с три вида карамелизиран лук и още нещо

Необходими продукти за 6 порции:

 

6 бр. хубави вратни пържоли с кост (може и от бут, но тогава ги начукайте леко с чук за пържоли)

2 глави кромид лук

2 стръка праз

7-8 скилидки чесън (ако е по-дребен, може и повече)

200 гр. пушени свински гърди

50 гр. кашкавал

2 с.л. олио

1 к.ч. бяло вино

2 с.л. сос от нар (може да замените с балсамов оцет)

1 ч.л. захар

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. червен пипер

щипка бял пипер

щипка черен пипер

 

Начин на приготвяне:

 

Нарежете лука на тънки филийки, и го разделете на отделни полумесеци, праза на ситно, а чесъна "по азиатски".

 


Загрейте олиото в тиган и сипете трите вида лук и нарязаните на ситно свински гърди, да се запържат, докато хванат загар. 

 

 

Добавете захарта и разбъркайте. 

Щом започне да се карамелизира добавете соса от нар, малко топла вода (2-3 с.л.) и оставете и тя да се изпари. 

По този начин се добавя вода още 2 пъти, като накрая се запържва до пълното изпаряване на течността. 

 

 

Добавете виното и изсипете върху предварително овкусените с подправките и подредени в тава пържоли.

 

Добавете накрая 1 к.ч. топла вода.

 

Покрийте с алуминиево фолио и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна около 90 мин.

 

Открийте фолиото и запечете още малко, докато хване коричка. Накрая поръсете с настъргания кашкавал.

 

Да ви е сладко!

 

Черно море

 

Рецепта на деня: Шареният гювеч на баба

 

Рецепта на деня: Салата с гриловани зеленчуци и мариновани сиренца

 

Рецепта на деня: Пилешки жулиени с горски гъби
 

 

 

Коментари

Новини Варна