IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Живот
11:46 | 16 ноември 2018
Обновен: 03:57 | 25 април 2024

Рецепта на деня: Шареният гювеч на баба

Много вкусен и много красив

По материала работи: manager
Рецепта на деня: Шареният гювеч на баба

Това ястие е много подходящо за студените зимни дни, особено ако сте решили да пропуснете постите.

 

Тези, които не консумират месо също могат да се възползват от рецептата, като просто изпуснат "реда със свинското".

 

Постен е също толкова вкусен и красив, колкото и в оригинал.

 

Необходими продукти за 6 порции:

 

600 гр. свински бут

1 патладжан

2 червени чушки (капия)

1 глава лук

2 филиики от глава целина

1 морков

1 кг. червени картофи (може и с обикновени)

250 гр. замразен грах

2 с.л. доматено пюре

3-4 с.л. олио

1 ч.л. сладък червен пипер

чубрица

сол

черен пипер

сух пащърнак

 

Начин на приготвяне:

 

Предварително обелваме патладжана, нарязваме го на кубчета, посоляваме и го оставяме да си пусне черната вода. Хубаво е даже, преди да го сложим в ястието, леко да го изстискаме. 

 

 

Месото се нарязва на кубчета и се запържва в дълбок тиган, докато си пусне водата и остане отново на мазнина.

 

 

 

Добавяме нарязаните на ситно лук и запържваме леко.

 

 

Прибавяме целината - на малки кубчета и морков - на полумесеци, а след това добавяме опечените, обелени и нарязани на малки ивички чушки.

 

 

Когато отново остане на мазнина, добавяме патладжана.

 

 

 

Запържваме още малко, Прибавяме доматеното пюре и сладкият червен пипер, и една ч.ч. вода.

 

В тавата поставяме нарязаните "на кубчета" картофи, грахта и заливаме със сместа от тигана.

 

 

 

Добавяме подправките и печем в предварително загрята фурна, на 180 градуса до готовност.

 

Да ви е сладко!

 

Черно море!

 

Рецепта на деня: Славянски гювеч

 

Рецепта на деня: Патладжанена фантазия

 

Рецепта на деня - РАТАТУЙ

 

 

 

Коментари

Новини Варна