IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Живот
10:21 | 18 декември 2018
Обновен: 15:19 | 16 април 2024

Рецепта на деня: Коледно топло предястие Hidden piglets

Изключително вкусна комбинация от карначета с гъби и винен сос

По материала работи: manager
Рецепта на деня: Коледно топло предястие Hidden piglets

Кръстихме това изключително вкусно и лесно за приготвяне предястие "Hidden piglets" или "Скрити прасенца", защото нарязаните на парченца карначета лекичко се надуват и наистина приличат на малки прасенца, скрити сред гъбките, под неустоимо "одеалце" от ароматен разтопен кашкавал.

 

Необходими продукти за 6 порции:

 

500 гр. карначета (за предпочитане "стара планина")

500 гр. дребни гъби печурки

100 гр. български кашкавал

1/2 глава кромид лук

5-6 скилидки чесън (Внимавайте да не е китайски, защото китайският не само няма да предаде необходимия вкус и аромат на ястието, но е твърде възможно да посинее при топлинната обработка. Изобщо аз ви препоръчвам да избирате продукти родно производство.)

2 кисели краставички

1 ч.ч. бяло сухо вино

4 с.л. зехтин

1/2 ч.л. къри

1 кубче пилешки бульон

щипка черен пипер

 

Начин на приготвяне:

 

Нарязваме карначетата на парченца с дължина най-много 2 см.

 

Измиваме хубаво и почистваме гъбите от пънчетата.

 

 

В уок или друг дълбок тиган задушаваме карначетата със зехтина (докато се опитат да се запържват). Добавяме гъбите и отново задушаваме около 5-6 мин.

 

Добавяме нарязания "по азиатски" чесън и на филийки лук.

 

Задушаваме още 2-3 мин.

Добавяме виното, стрития бульон и подправките и оставяме на слаб огън докато виното почти изври. (Внимание! Не слагайте сол! Карначетата са достатъчно овкусени, а пилешкият бульон е достатъчен да овкуси останалото).

 

 

Когато ястието остане със съвсем малко сос, прехвърляме в тавичка..

 

 

Поръсваме с настъргания кашкавал и украсяваме с лентички от киселите краставички.

 

Запичаме за няколко минути в предварително загрята на 220 градуса фурна (само отгоре), за да "жване" красива коричка.

 

 

Да ви е сладко!

 

Черно море

 

Рецепта на деня: Диетично пиле с тиквички и моркови

Рецепта на деня: Карначета с картофи

Рецепта на деня: Пилешки жулиени с горски гъби

Рецепта на деня: Свински пържоли с карамелизиран лук и гъби

 

Коментари

Новини Варна