Необходими продукти за 4 порции:
1 кг. свинско месо (най-добре да е от бут)
2 глави лук
3 с.л. олио
1 лимон
1 к.ч. вино (използвайте вино, което да не е прекалено ароматно, защото иначе ще доминира и ще промени вкуса на ястието)
1 и 1/2 ч.ч. вода
черен пипер, чубрица и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на кубчета (приблизително 2х2 см.) и го задушаваме в уок или друг дълбок тиган докато започне активно да се пържи (да му изври водата).
Добавяме нарязания на ситно лук и бъркаме активно докато започне да омеква и покафенява. Добавяме сока на лимона. Когато течността се изпари и отново остане на мазнина добавяме виното.
Отново бъркаме докато се изпари течността. След това добавяме водата и подправките и оставяме да къкри, като разбъркваме от време на време, докато отново остане на мазнина.
Сваляме от котлона и сервираме с гарнитура по избор. Най-добре върви със зелена салата.
Да ви е сладко!
Черно море
Рецепта на деня: Славянски гювеч
Рецепта на деня: Пилешки каренца с масло и шафран
Рецепта на деня: Вкусно, диетично, евтино и супер лесно ястие с пиле
Със салата от моркови и червено цвекло топим 5 кг. за седмица (РЕЦЕПТА)
Коментари