Необходими продукти:
2 средноголеми глави червено цвекло
2 моркова
2 големи картофа
4 яйца
200 гр. сельодка - слабосолено филе
1 глава лук
100 гр. майонеза
Начин на приготвяне:
Сварявате (по отделно за да не се оцветят от цвеклото) зеленчуците и яйцата.
Обелете зеленчуците и ги настържете на едро ренде.
Обелете яйцата и по отделно настържете жълтъците и белтъците на ситно ренде.
Върху фолио за свежо съхранение разстелете слой от цвеклото, леко го посолете и намажете с майонеза.
Поръсете с настърганите белтъци (от тях отделете малко за украса) и ги размажете с малко майонеза.
Следват слой моркови, след това картофи с настърган лук, като всеки слой се подмазва с майонеза.
Върху картофения слой, в единия му край, сложете късчетата сельодка (нарязана на ситно).
Внимателно, започвайки от страната в която е рибата, навийте на руло с помощта на фолиото и го приберете в хладилника за поне 4 часа.
Преди поднасяне украсете рулото.
Да ви е сладко!
Превод от руски Черно море
Коментари