Необходими продукти:
3 средни тиквички
4 яйца
200 гр. краве сирене
400 гр. рикота (ако нямате рикота може да сложите просто повече сирене, но в този случай няма да добавяте сол)
50 гр. кашкавал
3 с.л. зехтин
5-6 сушени домата
1 скилидка чесън
копър
1/2 ч.л. сол
щипка индийско орехче
щипка бял пипер
Начин на приготвяне:
Измиваме хубаво тиквичките и ги нарязваме на филии по дължина.
Поръсваме ги леко със зехтин и ги гриловаме на грил тиган.
Намачкваме сиренето и добавяме към него рикотата.
Добавяме яйцата, нарязаните на ситно сушени домати, счкания чесън, нарязания на много ситно копър и подправките.
Подреждаме 1/2 от грилованите тиквички (със застъпване) в предварително подмазан със зехтин огнеупорен съд, като оформяме и "борд" до който ще стига плънката.
Изсипваме внимателно плънката върху тиквичките.
Подреждаме отгоре другата половина от тиквичките, отново със застъпване.
Поставяме капака на съда и печем на 180 градуса, 40 мин. без предварително да загряваме фурната.
Отстраняваме капака на съда и подреждаме отгоре тънки резанчета кашкавал или настърган кашкавал (по желание)
Връщаме ястието в горещата, но вече изключена фурна докато се разтопи кашкавала.
Поднасяме като предястие, гарнитура или основно.
Да ви е сладко!
Черно море
Рецепта на деня: Бърза и лесна лазаня с болонезе
Коментари