IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Живот
10:32 | 16 април 2019
Обновен: 04:32 | 24 април 2024

Телешки стекове с лук и сос грейви

Време на приготвяне: 60 мин Порции: 8

По материала работи: Слав Велев
Телешки стекове с лук и сос грейви

Продукти:

500 г телешка кайма

1 яйце

¼ чаша хлебни трохи или галета

1/8 чаена лъжичка черен пипер

½ чаена лъжичка сол

½ чаена лъжичка чеснова прах

1 чаена лъжичка сос Уорчестър

1 супена лъжица зехтин

1 чаша лук, нарязан на тънко

2 супени лъжици брашно

1 чаша телешки бульон

1 супена лъжица шери

 

Приготвяне:

В голяма купа смесете каймата, яйцето, галетата, пипера, солта, чесновия прах и соса Уорчестър. От сместа оформете 8 топки. След това ги сплеснете с длани, за да добият форма на стекове за бургер. Загрейте мазнината в дълбок тиган на средна температура. Запържете стековете и лука за няколко минути от всяка страна, докато покафенеят. Извадете стековете и ги оставете настрана.

 

Поръсете лука в тигана с брашното. Разбъркайте с дървена лъжица, за да изстържете останките от месото на дъното на тигана. Отделно смесете бульона и шерито, след което ги прибавете в тигана. Овкусете със сол. Намалете котлона и оставете соса да се глазира и редуцира. След това намалете температурата до минимум. Върнете месото в тигана, за да се смеси добре със соса грейви. Покрийте с капак и оставете да се готви още 15 минути.

 

az-jenata.bg

Четете още: Какви вредни съставки крият купешките козунаци?

Коментари

Новини Варна